Deelnemers Strand6Daagse onderweg naar Duinrell

0

Den Helder – De deelnemers aan de 60e editie van de Strand6Daagse zijn maandagochtend in Hoek van Holland aan de wandeltocht begonnen. De eerste dag brengt ze over het strand naar Duinrell (Wassenaar), waar de camping op het park is opgeslagen. De hitte valt vandaag nog mee, zo is de verwachting, met dank aan de westenwind.

Organisator Woody van Loo laat weten dat rond kwart over negen alle deelnemers gestart waren. “Met een maximum van 26 graden en een westenwindje moet het te doen zijn, zo’n windje van zee is toch altijd wel fijn.” Voor veel lopers is het een reünie, die doen jaar na jaar weer mee. “Het is eigenlijk een hele grote familie geworden, maar er zijn uiteraard ook weer mensen bij die dit jaar voor de eerste keer meedoen.” De etappe van maandag is direct ook de langste van de week, op de slotdag is het kortste stuk, van Callantsoog naar Huisduinen. Enkele tientallen vrijwilligers zorgen ervoor dat de wandelaars alleen aan het lopen hoeven te denken. De tent en bagage wordt voor hen van camping naar camping verplaatst en ook voor het diner en ontbijt wordt gezorgd.

De hitte die voor deze week is voorspeld zorgt niet direct voor extra maatregelen. “We adviseren uiteraard goed te smeren en veel te drinken, zolang mensen goed voor zichzelf zorgen komt het wel goed”, aldus Van Loo.

In totaal achthonderd wandelaars zijn maandagochtend aan de tocht begonnen. De afstand is 140 kilometer en de deelnemers overnachten met eigen tenten op kampeerterreinen in Wassenaar, Noordwijk aan Zee, IJmuiden, Egmond aan Zee en Callantsoog. Komende zaterdag is de intocht in Huisduinen, waar traditioneel een mooi feestje wordt gevierd. LOS radio is live aanwezig bij de intocht.