DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Den Helder heeft schoonste strand van Noord-Holland

Den Helder – Het schoonste strand van Noord-Holland, dat heeft Den Helder! Bij de jaarlijkse verkiezing van schone stranden kwam Den Helder donderdag als winnaar uit de bus. Vorig jaar werd Heemskerk nog gekozen tot schoonste strand van Noord-Holland.

Tijdens een feestelijke uitreiking op het strand van Vlieland is bekend gemaakt welk Nederlandse strand dit jaar het allerschoonste is. Voor het eerst sinds jaren komt de eer toe aan een strand dat niet in Zeeland ligt. De landelijke winnaar is Ouddorp (Zuid-Holland), maar in onze provincie scoort Den Helder het beste.

“Het strand leeft”, stelt verkiezingsorganisator Strand Nederland. “Ondernemers en gemeentes langs de kust en op de stranden in het binnenland zijn voortdurend in beweging op het gebied van schoonheid, duurzaamheid, innovatie en design.”

Landelijk staat Den Helder dit jaar op plaats 4, vorig jaar eindigde Den Helder nog op plek 21 en Julianadorp zelfs op 30. Dit jaar is voor het eerst per gemeente beoordeeld, dus over 7 kilometer strand. Den Helder is nog nooit zo hoog ge├źindigd.

Op de foto de heren die aanwezig waren bij de bekendmaking. Van links naar rechts Jan Roelofsen en Frans Slee (Stichting Strandexploitatie Noordkop), Ruud Vismans (Strand Nederland) en Ruud Koelewijn (strandmanager SSN).

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

19 reacties

 1. wat

  Behalve een schoon strand is het zeewater ook goed te noemen aangezien er veel zoniet voldoende aalscholvers aanwezig zijn en dat duidt op goede kwaliteit van het zeewater.

 2. RB

  helemaal top, jammer alleen dat we eerdaags wifi op het strand hebben en dan ook niemand hier ook maar iets van meekrijgt, het maakt de facebookverslaafden niet meer uit of het het strand is, de duinen, het bos, de trein of de snelweg, zolang ze maar op die telefoon kunnen staren in hun kleine bubbel …..

  1. Theo

   Haha…ben dit helemaal met je eens RB! Het is echt triest al die zombies op hun schermpje. Maak het hier dagelijks mee en vind het zo zielig en triest. Maar ja…zonder wifi kijken ze wel via de 4G.

 3. Theo

  Maar ook gefeliciteerd Den Helder met deze hoge prijs. En dank aan iedereen die hieraan meewerkt. Kun je trots op zijn! Pluim…

  1. RB

   daar ook helemaal mee eens, top prestatie, hopelijk houden we deze prijs lang in handen, dat is pas reclame voor de omgeving en een echte publiekstrekker

 4. Anton Hagen.

  Een vakantieverhaaltje.
  Toen wij enkele jaren geleden op vakantie gingen met een busreis bijvoorbeeld 14 dagen dan ging men s”avonds na het diner nog even gezellig op het terras van het hotel zitten napraten onder het genot van iets vloeibaars,was altijd gezellig met elkaar.
  De laatste 3 jaar gaat het als volgt:
  Men zit al tijdens het diner op die K…t -telefoon te staren en na het diner is er bijna NIEMAND meer aanspreekbaar voor een praatje op het terra o.i.d.
  Men kan blijkbaar niet meer ZONDER dar kreng of laptop.
  Recentelijk nog meegemaakt dat ook tijdens het rijden er in de bus praktisch NIET MEER MET ELKAAR WORDT GEPRAAT!!
  Wij gaan nog 1x met de bus dit jaar en dan is het over en uit,want de gezelligheid is ver te zoeken.
  Je moet als reisorganisator al minimaal tegenwoordig WIFI kunnen aanbieden in de bus en hotel want anders kan de vakantieganger wel eens afkickverschijnselen krijgen en voor je het weet worden ze dan helemaal gestoord indien ze niet op hun schermpje kunnen kijken en ouwehoeren met het thuisfront!!!
  Dus mijn voorstel is:
  Geen Wifi o.i.d op de stranden,wel communicatiemogelijkheden voor hulpverleners uiteraard.
  Geen wifi, dan letten de ouders ook beter op hun kinderen op het strand!!!!

  1. roodborstje

   Daar mag vooral niet teveel ruchtbaarheid aan gegeven worden Judge. Dat is negatieve publiciteit,voor deze Fan-tas-tische stad.Wordt gewoon onder de mat geschoffeld.Je hebt natuurlijk hartstikke gelijk.

 5. Henk

  Was laatst weer eens op het strand maar er is, zelfs met het mooie weer, bijna geen hond op het strand. Als je dat met callantsoog of Egmond vergelijkt dan is het logisch dat den helder het schoonste strand heeft. Niemand kan het vies maken.

  1. RB

   ben blij dat er weinig honden op het strand te vinden waren tijdens uw bezoekje, die honden uitwerpselen zijn toch wel een hele zware vervuiling en de baasjes “vergeten” dit dikwijls op te ruimen, vooral op grote open gebieden als het strand……

 6. skriks

  @ Judge X, is zoals altijd alert; hoe kort en gebrekkig kan het (mijn …) geheugen zijn denk ik wel eens.
  Wellicht lag het keuringsmoment v├│├│r de ophef om ┬┤praktische redenen …┬┤?
  Trouwens @Judge, bijna allemaal beoordelen we vaak eerst w├ęl de buitenkant en kijken daarna pas verder, als die buitenkant ons bevalt tenminste;).
  Echter, toen dacht ik plots aan die ┬┤koilen┬┤ gravende Duitse toerist ┬┤op zoek┬┤ naar de granaten van opa …
  Ik zag eergisteren nog twee toeristen met hun kinderen uitgebreid het bord met uitleg over de ┬┤Blauwe vlag┬┤ bestuderen, misschien vertraag ik volgende keer toch even mijn pas …

  1. Judge X

   Jaha.. Skriks, uw reactie dwong mij tot enige zelfreflectie.
   Het blijkt dat ik er van houd om mooi klinkende teksten en – ogende foto’s, in het juiste perspectief van het totaal aan beschikbare gegevens – in ons huidige digitale tijdperk “data” genoemd – te plaatsen.

   Ik zag laatst een documentaire over Tsjernobyl en als je dan de audiotrack uitschakelt en je geeft de beelden als ondertiteling teksten mee in de trant van: “Tsjernobyl, ├ę├ęn van de dunst bevolkte natuurparken binnen de Oekra├»ne”; dan begint het bij natuurliefhebbers met een roze bril op vermoedelijk al gauw te kriebelen.

   Over “De Duitse toerist en opa’s granaten” (smeu├»ge tekst overigens) heb ik ook zo mijn idee├źn, want ik vermoed dat het overgrote deel van dit oorlogstuig, wel eens van geallieerd – en ook Nederlands fabricaat zou kunnen zijn.
   Want het zou mij niet verbazen als de inname van het zand bestemd voor suppletie, dicht in de buurt van een (militaire)dumpplaats op de Noordzee heeft plaats gevonden.
   Onderzoek van deze ‘DATA’ – die z├ęker ergens beschikbaar ligt – kost m.i. weinig geld en moeite.
   Ik zou graag de mening hierover horen van mensen die meer verstand van deze materie hebben dan ik, daarvan wonen er volgens mij genoeg in Den Helder.
   Polluter Pays Principe (PPP) “De vervuiler betaalt”. ­čśë

   Judge X
   DHA 16 mei 2018 at 16:26
   +/- 30 cm Diep betekent, dat dit gevaarlijke spul waarschijnlijk bij de laatste zandsuppletie (2007), in opdracht en onder vergunning van Rijkswaterstaat op het strand is gebracht.
   Strandsuppletie en vooroever-suppletie, dat betekent vrijwel zeker dat de explosieven zich in gelijke hoeveelheden ook in het vooroever-zand bevindt (onder water dus).
   http://www.infrasite.nl/news/news_articles.php?ID_nieuwsberichten=7628

 7. skriks

  @ Judge X, inderdaad, ook die tekst van U over de zandsuppletie schoot door mijn hoofd toen ik mijn reactie schreef, ik herinnerde me hem nog.
  Wanneer je bedenkt dat die, wellicht Hollandse … granaten eerst opgezogen zijn, vervolgens door een lange stalen aanvoerpijp zijn gevoerd om daarna op het strand ┬┤uitgespuugd┬┤ te worden …
  Natuurlijk, uiteindelijk maakt het voor een ┬┤strandslachtoffer┬┤ weinig uit, ik sloeg denk ik ┬┤een brug te ver┬┤ in mijn tekst, met enorm respect naar al die slachtoffers rond de Rijnbrug in Arnhem uiteraard.
  Ja @ Judge er is een enorme berg met oorlogsafval gedumpt in de Noordzee.
  Ik herinner me uit mijn schooltijd nog dumpplaatsen met Mosterdgas onder andere vrij dicht onder de Vlaamse kust?
  Ja, die herkomst boeit me toch wel wat moet ik bekennen, ben benieuwd of er nog een insider op Uw oproep reageert.

Reageren is niet meer mogelijk.