Den Helder Suns contracteren Boy van Vliet

0

Den Helder – Boy van Vliet (24) heeft een contract getekend bij Den Helder SUNS voor aanstaand seizoen, zo meldt de club via haar website. De 194 cm lange Nederlandse combo guard kwam de laatste twee seizoenen uit voor Dallas Baptist University in de Amerikaanse college competitie (NCAA Division II), waar hij afgelopen seizoen goed was voor 14,8 punten en 4,6 assists gemiddeld.

Begin augustus sluit Van Vliet aan bij Oranje-B, dat onder leiding van SUNS hoofdcoach Peter van Noord een oefentrip afwerkt in Italië, met wedstrijden tegen Amerikaanse college teams.

Van Noord: “Boy volg ik al een poosje en het beeldmateriaal van zijn laatste jaar op college bevestigde het beeld dat ik reeds van hem had. We waren op zoek naar een Nederlandse guard met scorend vermogen die van toegevoegde waarde is voor onze ploeg. Met de komst van Boy denken wij die gevonden te hebben. Hij kan op meerdere posities uit de voeten en dat biedt ons de mogelijkheid om te variëren in de line-up.”