Den Helder Suns strikt talenten

0

Den Helder – De talentvolle Yarick Brussen (207 cm) en Thibault Vanderhaegen (204 cm) komen komend seizoen de Helderse SUNS-gelederen versterken. “Beiden hebben doorgroeimogelijkheden en passen goed in de toekomstplannen die wij voor ogen hebben”, aldus Suns-coach Peter van Noord.

De 18-jarige Brussen, die voor twee seizoenen bij Den Helder Suns zijn eerste profcontract getekend heeft, speelde afgelopen seizoen voor Basketbal Academie Limburg in Weert. Hij kwam daar tot krap 20 minuten gemiddeld, waarin hij liet zien over veel potentie te beschikken. Deze zomer maakt hij samen met SUNS-spelers Nick Thran en Jarno Pomstra deel uit van het Nederlands U-18 team, dat in Skopje, Macedonië, op jacht gaat naar promotie naar de A-poule.

Thibault Vanderhaegen, die voor komend seizoen onder contract staat, genoot zijn basketbalopleiding bij het gerenommeerde BC Oostende. Afgelopen seizoen won de 20-jarige (power) forward de titel in de Belgische Tweede Divisie met DUVA Gistel, de satellietclub van BC Oostende. Deze zomer was de atletische Belg actief bij de Nationale ploeg U-20.

Gecharmeerd
“Van Yarick ben ik zeer gecharmeerd als jonge, talentvolle inside speler. Hij moet op trainen de strijd aangaan met Dyon Halman”, meldt Van Noord. “Wij zullen ook extra tijd investeren in zijn persoonlijke ontwikkeling om zodoende de volgende stap te zetten. Dat is tevens de insteek met Thibault, een grote atletische forward die op meerdere posities inzetbaar is. Voor hem wordt het belangrijk om zich te blijven doorontwikkelen op een hoger niveau

Voor een nieuwe seizoenkaart komend seizoen: https://denheldersuns.nl/cta/seizoenkaart2018-2019; of te bestellen bij Bruna Bonte in Winkelcentrum De Schooten Plaza of Bruna Julianadorp in Winkelcentrum Dorperweerth.