Drukke periode voor Reddingbrigade Den Helder

0

Den Helder – Het warme weer van de afgelopen periode zorgde voor extra drukte op het strand. Niet bijzonder uiteraard, maar het betekent wel extra inzet van de Reddingbrigade. De lifequards hadden het er druk mee een kwamen tot nu toe al veelvuldig in actie.

De temperatuur van wel 34 graden celcius zorgde voor drukte op de stranden van Den Helder. “Tientallen incidenten zijn afgehandeld, vooral medische meldingen, waarbij eerste hulp is verleend en ondersteuning aan afgedreven zwemmers”, laat de brigade via Facebook weten. “Afgelopen weekend sloeg het weer om, de wind nam aan en daardoor onstond een krachtige stroming. Extra inzet was nodig en een aantal zwemmers werd door de lifeguards uit het water gehaald, heelhuids!”

Afgelopen zaterdag, tijdens de intocht van de Strand6Daagse, ontstond er aan het begin van de middag een forse onweersbui op het strand. “Hierdoor kwamen honderden wandelaars vast te zitten op het strand, in de stromende regen en onweer. In overleg met de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is besloten tot ontruimen van de onfortuinlijke wandelaars en evacuatie naar veilig gebied. Reddingsbrigade Callantsoog ‘Paal 13’ heeft hier in ondersteund, samen met de politie van Den Helder.”