Duinbrandje snel onder controle

2

Den Helder – De brandweer werd donderdagavond tegen half twaalf gealarmeerd voor een duinbrand bij strandslag Duinoord. Het viel gelukkig mee, eenmaal ter plaatse kon de brandweer het vuur snel blussen. Eerder op de avond was ook al een brandmelding aan de Bremstraat en later volgde nog een melding uit de Boeierstraat.

Door de aanhoudende droogte is de brandweer extra alert. Zeker bij natuurbranden wordt direct groots ingezet, omdat door de droogte branden zich veel sneller kunnen ontwikkelen dan normaal het geval is. In de nacht van donderdag op vrijdag is wat regen gevallen in Den Helder, maar dat is niet voldoende om de kans op natuurbranden serieus kleiner te maken. De grond is nog altijd erg droog.

2 REACTIES

  1. Godzijdank snel onder controle!
    Ik constateer ook dat iedereen op “scherp” staat en dat is zeker nodig in deze tijd. Er wordt ook met regelmaat gecontroleerd door o.a. de politie in bijvoorbeeld de grafelijkheidsduinen. Een goede zaak!

    • ben wel benieuwd hoeveel boetes er deze week zijn uitgeschreven voor roken in of om een natuurgebied

Comments are closed.