DHA-A leader
DHA-A leader

Emma Riemers Nederlands Kampioen

Den Helder – De successen van Helderse vrouwen op het lange afstandszwemmen duren maar voort. Na de succesvolle oversteek van het Kanaal door Kyra Wijnker, oud-lid van MSV Zeemacht, werd de dertienjarige Emma Riemers zaterdagochtend in Heerjansdam kampioen van Nederland.

De junior van MSV Zeemacht heerste al in het open water seizoen, door vijf maal achtereen diverse wedstrijden in Nederland te winnen. In Heerjansdam continueerde zij haar dominantie door de Nederlandse titel binnen te halen op de 2500 meter vrije slag bij de junioren.

Ze eindigde met zeven seconden voorsprong op nummer twee, Ismay Lichtendonk van AC Dedemsvaart, en twee├źntwintig seconden voorsprong op Emma van Leeuwen van DAW (Alkmaar). De resterende zwemmers hadden allemaal meer dan 1 minuut achterstand.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: