Europese kunstenaars exposeren bij galerie & werkatelier Komst

0

Den Helder – Enkele Europese vrijwilligers van Stichting Komst openen zaterdag hun expositie “Point in Time”. Het gaat om Katarzyna Karpińska (23), Georgia Schoina (22), Arnolds Gailis (21) en Kenpa Von Frankenstein (20), vier jonge kunstenaars uit Polen, Griekenland, Letland en Spanje.

De vier verblijven voor een periode van zes maanden in Den Helder onder de noemer EVS (European Voluntary Service), een programma dat gesubsidieerd wordt door Erasmus+. Het internationale gezelschap werkt tijdens deze periode aan creatieve projecten, waaronder hun eigen expositie. Het werkatelier is hierbij hun uitvalsbasis. In de afgelopen maanden hebben de kunstenaars zich laten inspireren door het wonen en werken in Den Helder.

Arnolds is opgevoed op een steen midden in het Letse bos, Georgia is een kunstliefhebber, Katarzyna een filmfanaat en Kenpa is muzikant. Deze vier unieke persoonlijkheden zijn samengekomen op dit point in time. Het gezelschap gelooft dat iedereen gelijk is, ondanks de verschillen in afkomst en cultuur. Met hun positieve kijk op de multiculturele samenleving in Den Helder hebben zij een bijzondere expositie gecreëerd, met diverse kunst. Collages, tekeningen, illustraties, houtsnijwerk en andere technieken zijn gemixt tot een uniek resultaat van hun tijd als kunstenaar in Nederland.

Grand finale
Katarzyna, Georgia, Arnolds en Kenpa zullen op zaterdag 28 juli om 16.00 uur hun expositie openen in galerie & werkatelier Komst aan het Jutterspleintje 2a. Zij kijken er naar uit om iedereen te ontmoeten tijdens de grand finale van hun EVS-project. ’Point in Time’ is te zien t/m 25 augustus. Galerie Komst is geopend van woensdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.30 uur.