DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Extra controle op omleidingsroute kermis

Den Helder – De politie controleert deze week extra vaak op snelheid op de omleidingsroute rond de kermis. Elk jaar opnieuw blijkt namelijk dat er over de Dijkweg te hard wordt gereden.

“Het is weer kermis in Den Helder. Voor velen een uitje waar het hele jaar naar wordt uitgekeken”, aldus de politie. “Wie daar niet altijd naar uitkijken zijn mensen die veel over de Dijkweg onder de dijk lopen met hun hond of daar fietsen. Het betreft hier een zogenoemd losloopgebied waar honden niet aangelijnd hoeven te worden. Een gevolg van de kermis is dat er een omleidingsroute is ingesteld, waarbij het verkeer over de Dijkweg onder de dijk rijdt in plaats van over de Kanaalweg. Dit is elk jaar het geval wanneer er kermis is. De veel gehoorde klacht is dan dat er te hard wordt gereden. De maximumsnelheid bedraagt hier 30 kilometer per uur.”

De politie heeft vrijdag in de middag en avond een aantal keer de snelheden gemeten. Er is tienmaal proces-verbaal opgemaakt voor het overtreden van de maximum snelheid. De overschrijdingen bedroegen gecorrigeerde snelheden van tussen de 15 en 28 kilometer per uur te hard op dit stuk weg. “De aankomende dagen zullen wij hier ook verder op controleren en verbaliseren”, waarschuwt de politie.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

  1. RB

    weet nog wel een paar 30 km zones in onze stad waar de gemiddelde snelheid structureel ver boven de toegestane 30 km-u ligt…..

Reageren is niet meer mogelijk.