Fikse boete voor 17-jarige schipper

2

Den Helder – Een 17-jarige jongen uit Den Helder heeft zaterdag een boete gekregen van 550 euro voor het varen zonder vaarbewijs. Dat meldt de Landelijke Eenheid NoordWest van de politie.

Bewoners van de Boatex in Den Helder melden vaker overlast van jongeren in snelle motorboten op het water. Gezien deze meldingen en het eerdere verzoek van collega’s van de politie Den Helder, besloot de Landelijke Eenheid zaterdag tot een surveillance in de Boatex. “We troffen ’s avonds drie jongens aan die met een snelle motorboot, a 90pk, aan het varen waren. De schipper bleek nog maar 17 jaar oud te zijn en geen vaarbewijs te hebben”, aldus de eenheid op Facebook.

“Wij hebben de schipper een bekeuring gegeven van €550 voor het niet hebben een vaarbewijs. Wij zullen vaker op de wateren van de Boatex in Den Helder surveilleren.” Overlast op het water? Bel met 0900-8844.

2 REACTIES

  1. Is het niet heerlijk dat zij die ‘zelf wel uitmaken wat ze doen’ eindelijk eens door het systeem bij de taas worden gegrepen? De wet en de handhaving zijn complementaire delen die tezamen een werkend systeem vormen. Elke wet zonder handhaving is een slappe geste van liberale bestuurders die een slap toneelstukje voor de slappen bühne opvoeren. Verbod + handhaving = systeem. Dus vanaf nu graag dagelijks in geheel Nederland 24-uurs controles in 30 km-zones! Dat betekent: zo’n 180000 man politie aannemen, 9000 auto’s erbij. Dus: precies waarom de burger, dat is hij die genegeerd wordt, al decennia om gilt, smeekt en schreeuwt. Is dat duidelijk, subversieve uitholkoning Rutte?

Comments are closed.