DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Flinke blaasscore voor dronken Nieuwedieper

Den Helder – De politie controleerde donderdagavond omstreeks 19.40 uur een 27-jarige man uit Den Helder op het Julianaplein. Toen de man met zijn bromfiets tot stilstand was gekomen, liet hij de brommer tegen de grond vallen. De man stonk behoorlijk naar drank.

Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hierbij blies hij 860 ug/l. Wegens het ontbreken van een rijbewijs, gelden voor de man de regels van een beginnend bestuurder en mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn bloed hebben. Hij blies dus 9,5 maal het maximum.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook: