“Gehandicapten op Helderse stranden alleen welkom in juli en augustus”

13

Den Helder – Al 7 jaar ijvert GroenLinks voor goede voorzieningen voor gehandicapten op de Helderse stranden. Een rolstoeltoilet is een goed voorbeeld, maar waar de toegang tot de strandslagen de laatste jaren wel is verbeterd, wil het met een toilet nog niet echt lukken. Zo meldt GroenLinks in haar maandelijkse nieuwsbrief.

Ten aanzien van de toegankelijkheid was ook GroenLinks eventjes positief, maar, “in juni dit jaar bleek echter dat het rolstoeltoilet in de strandpost Julianadorp onbereikbaar en gesloten was”, zo meldt Kees de Jager in de nieuwsbrief. Navraag bij de Stichting Strandexploitatie Noordkop leerde dat het toilet alleen in het hoogseizoen (juli en augustus) is geopend wegens ontbreken van personeel. Buiten die tijd moeten rolstoelgebruikers uitwijken naar het strandpaviljoen.

Neem het op met de gemeente, was het advies, maar dat is nu net wat GroenLinks al jaren doet. En de uitwijk naar het strandpaviljoen klopt ook niet, want het strandpaviljoen heeft geen rolstoeltoilet. Dat is bij de nieuwbouw niet gerealiseerd en was ook geen eis van de gemeente. “Jammer, want het strandpaviljoen is het gehele jaar geopend en had dus de beste plaats geweest”, meent De Jager.

Overigens is het volgens GroenLinks ook zo dat het voetpad naar de Landal strandhuisjes vrij van stuifzand wordt gehouden, maar het pad naar het rolstoeltoilet niet, dat is daardoor vaak onbegaanbaar. “Omdat op websites de indruk gewekt wordt dat de toegankelijkheid in orde is, heb ik geadviseerd om op sites en bij het strand groot te melden ‘gehandicapten alleen welkom in juli en augustus’. Dat is wel zo duidelijk en eerlijk.”

13 REACTIES

 1. Echt weer zo’n SSN actie,waarvan ik toch al geen hoge pet op heb.Buiten de maanden Juli en Augustus om ben je zeker ineens niet meer gehandicapt? Schandalig!

  • staat toch duidelijk dat er geen personeel voor is, dat is tegenwoordig namelijk onbetaalbaar, vraag me af of groen links al bij vrijwilliger-instanties heeft aangeklopt om te vragen of zij hier mensen voor kan en wil leveren, of dat ze zoals gebruikelijk alleen maar zeuren en niet met oplossingen komen

 2. Dat is namelijk onbetaalbaar, RB?
  De SSN bestaat uit veel ex (gepensioneerde) Marinemannetjes .Ze komen derhalve allemaal uit hetzelfde clubje vandaan en vormen nu bij de SSN weer een nieuw clubje.
  Naast een ruim pensioen wat zij van de Marine ontvangen,vangen zij bij de SSN ook gewoon geld voor hun werkzaamheden.Dus hoezo is dit onbetaalbaar?
  Op veel foto’s zie ik bovendien de strandmanager vooral met zijn handen in zijn zakken staan of achter het stuur van die veel te grote SSN auto zitten.Orders uitdelen ,daar is hij heel goed in.Zeker ook een gewoonte die hij vanuit de marine heeft meegenomen?
  Als het bestuur van de SSN een beetje creatief zou kunnen denken,hoeft het helemaal geen geld te kosten om die toiletten langer open te houden.Ik ga natuurlijk geen mogelijke oplossing(en) voordragen,die ik overigens zo zou kunnen opnoemen.Ik geef immers geen gratis advies aan de ruimbetaalde SSN medewerkers met ook nog eens een veel te grote mond 😉
  Was HMS nog maar gewoon op het strand…………

  • Ik citeer: “Ik ga natuurlijk geen mogelijke oplossing(en) voordragen,die ik overigens zo zou kunnen opnoemen.Ik geef immers geen gratis advies aan de ruimbetaalde SSN medewerkers met ook nog eens een veel te grote mond”, einde citaat……………. Beste rode borst, heb je nu het idee goed bezig te zijn. Wat is je punt, je principe, je belang???? Oh boy. Geef gewoon je oplossingen…

  • de jaloezie druipt van uw reactie af, ik denk dat u heel erg met uw zelf bezig bent en dit probeert te verbloemen in een “goede daad reactie” maar dit niet erg uit de verf komt door het narcisme wat dan weer de kop op steekt….

 3. Misschien kan er dan meteen iets gedaan worden aan het uitkijkpunt voor rolstoelers dat enige tijd geleden op verzoek van GroenLinks werd aangelegd bij strandopgang Hengstepad. Door stuifzand is dit uitkijkpunt meestal moeilijk begaanbaar, ook voor mensen die verder redelijk uit de voeten kunnen.

  • misschien moet je met dit verzoek naar groen links, die hebben het plan voor de uitkijkpost duidelijk niet goed uit laten voeren anders zou je nu niet tegen deze problemen aanlopen

 4. Pfff,
  Sorry dat ik het zeg, maar jullie zeuren.

  Wees blij dat de SSN überhaupt invalide toiletten voor mindervaliden heeft gerealiseerd in de nieuwe strandposten.
  ( dit is namelijk niet verplicht in Reddings posten)

  En even voor Roodborstje :
  Die “veelste grote auto” hebben ze gewoon nodig, voor strandexplotatie doeleinden!!

  • Zeuren???? je durft wel wat op te schrijven. Moeten de minder valide blij zijn met een invalide toilet bij de nieuwe strandposten terwijl deze alleen in juli en augustus te bereiken zijn?

 5. En zo is het. Uw reactie vind ik smakeloos.
  Hoop, dat u zichzelf hard tegen zult komen.
  Zelf heb ik dagelijks te maken met mensen die afhankelijk zijn. Zij zouden graag minder afhankelijk willen zijn van ….

 6. Veel organisaties lopen tegen het tekort van vrijwilligers aan. Dat zal (zeker met het oprekken van de pensioengerechtigde leeftijd) een steeds groter probleem worden.
  SSN heeft de zaken prima geregeld, echter op het punt van bemensing ontstaat er een probleem.
  Nu kan ik natuurlijk heel opportunistisch schrijven dat het zomerreces van start is gegaan zodat Groen Links misschien een paar vrijwilligers kan leveren?
  Maar goed, dat is flauw. De bemensing zal ook door HMS (roodborstje) niet opgelost worden. Dan lijkt mij de enige optie dat Groen Links in het college een voorstel gaat doen om geld vrij te maken zodat de bemensing van de rolstoel toiletten het hele jaar door gegarandeerd is. Ik wens GL succes!

 7. Beste Corina van den Blink en Z.R.

  even voor jullie de 3e zin opnieuw van mijn eerdere reactie

  ” wees blij dat de SSN überhaupt invalide toiletten voor mindervaliden heeft gerealiseerd in de nieuwe strandposten. ( dit is namelijk niet verplicht in Reddings posten) ”

  M.v.g.
  ” En zo is het ”

Comments are closed.