Gemeenteraad akkoord met nieuwe wethouders

3

Den Helder – Tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces is maandag afscheid genomen van de wethouders Odd Wagner, Trees van der Paard en Edwin Krijns. Door de verkiezingen en de vorming van een nieuwe coalitie is er voor hen geen plaats meer in het college.

Burgemeester Koen Schuiling nam op gepaste wijze afscheid van zijn vertrekkende collega’s. Voor elk van de drie had hij enkele lovende en vrolijke afscheidswoorden. De officiële afscheidsreceptie voor de drie is komende donderdagavond van 19.00 tot 21.30 uur in de Stadshal van de Kampanje. Deze receptie is gratis toegankelijk voor een ieder die erbij aanwezig wil zijn.

Pieter Kos is de enige wethouder die blijft, wederom namens de Stadspartij. Hij werd maandagavond, samen met de nieuwkomers Peter de Vrij (PvdA), Heleen Keur (CDA), Remco Duijnker (Seniorenpartij), Michiel Wouters (Beter voor Den Helder), Tjitske Biersteker (CU) en Kees Visser (VVD) benoemd voor de komende periode. Laatstgenoemde was overigens eerder ook al enkele jaren wethouder in Den Helder. De volledige wethoudersploeg is goed voor 5,7 fte en kon maandagavond rekenen op voldoende steun voor de raad, zo bleek na het tellen van de stembiljetten.

Stemming
De raad moest dus nog wel even stemmen over de nieuwe wethouders. Tjitkse Biersteker kreeg de steun van 27 raadsleden (2 tegen), Remco Duijnker 25 om 4, Heleen Keur kreeg alle 29 aanwezige raadsleden achter zich en Pieter Kos had 24 steunbetuigingen. Michiel Wouters had 2 tegenstemmers en 27 voor, Kees Visser 26 voor en 3 tegen en Peter de Vrij tenslotte kreeg 23 keer steun, vijf waren tegen zijn benoeming en 1 raadslid gaf een andere naam door als voorkeur, namelijk Henk Mosk van D66.

De wethouders die tot vanavond raadslid waren worden pas in september vervangen door nieuwe raadsleden. Dat heeft te maken met het zomerreces dat nu is begonnen. Alleen als de raad om welke reden dan ook terug moet komen van vakantie, worden de nieuwe raadsleden eerder geïnstalleerd.

3 REACTIES

  1. D66 heeft blijkbaar tegen alle wethouders gestemd behalve die van CDA en VVD. Dat kun je uittellen

  2. Uiterst vreemd dat de wethouder van de partij die zwaar werd afgestraft niet alleen als enige mag doorregeren, maar ook een andere koers mocht blokkeren. De kiezer totaal genegeerd, als vanouds.

  3. Als kiezer zijn we maar èèn dag in de vier jaar belangrijk ! Daarna heeft men schijt aan je , weet je dat nu nog niet Henk ? Hoelang ben jij nu al poepende in dit bos van Beunhazen.

Comments are closed.