Gevecht op Nederlandse bodem voor Jorina Baars

1

Den Helder – Een droom gaat binnenkort weer in vervulling voor Jorina Baars. De Helderse kampioene mag eindelijk weer eens een groot gevecht doen in eigen land. Op 22 september vecht ze in het Topsportcentrum Almere tegen Anissa Haddaoui.

“Hoi Hoi, eindelijk!”, is haar eerste reactie op het nieuws. Want weer eens voor eigen publiek de ring in, dat stond al geruime tijd op het verlanglijstje. Het is volgens de organisator “de match waar heel kickboksminnend Nederland al zeven jaar op wacht, een superfight tussen twee A-klasse vrouwelijke sporters die op dit moment de wereldtop van het kickboksen domineren.”

Spike en WFL hebben voor twee van de beste Nederlandse vrouwelijke kickboksers de ring vrijgemaakt tijdens het live event Spike Presents: WFL Final 8 op zaterdag 22 september om eens en voor altijd te bepalen wie de beste vrouwelijke kickbokser is. Jorina ‘JoJo’ ‘Baars, één van de sterkste vrouwelijke en ongeslagen kickboksers van de wereld, neemt het in een Superfight op tegen tweevoudig WFL- en KLF Mulan kampioen Anissa ‘Nissie’ Haddaoui.

Beukpartij
Jorina Baars: “Ik kijk enorm uit naar deze partij. Ik denk dat Anissa een waardige tegenstandster is. Het wordt een beukpartij! En het is voor mij nog leuker dat ik eindelijk weer eens in Nederland kan vechten. Nu kunnen al mijn fans eindelijk mijn partij live bekijken zonder ver te hoeven reizen.” Annisa Haddaoui: “Deze partij moet er gewoon komen voor ons en voor alle kickboksfans! Dat Jorina ongeslagen is, dat maakt mij niet uit. Het gaat om de partij en niet om iemands record. Het is een mooie uitdaging voor beiden. De partij tussen Jorina en mij gaat komen. Tijd voor revanche!”

Melvin Manhoef, oprichter World Fighting League: “Dit is het moment van de waarheid! Het was één van de eerste A-partijen van Anissa toen zij vocht tegen Jorina in 2011. Nu zijn zij allebei pro, extreem gegroeid en staan allebei in de top van hun carrière. Daarom is dit het moment van de waarheid, allebei al een tijd ongeslagen en beste dames van wereld op dit moment. Wie is echt de beste?!”

Gebroken neus
In 2011 werd de eerste partij van Baars vs. Haddaoui vroegtijdig gestopt, omdat volgens de scheidsrechter de neus van Haddaoui gebroken was. Dit bleek achteraf niet het geval, toch werd de winst aan Baars toebedeeld. Na de partij heeft Haddaoui niet één kickbokspartij meer verloren. Ze werd zelfs twee keer WFL- kampioen (Superfight en Tournament) en als eerste Europese Kunlun kampioen, tot ze in 2017 door velen onterecht in China op punten verloor. Nu heeft zij haar pijlen gericht op Jorina Baars.

Baars wordt gezien als één van de sterkste vrouwelijke kickboksers ooit. Ongeslagen en de enige vrouw die Cris Cyborg versloeg in Muay Thai. Ze vocht in april van dit jaar nog een partij voor Bellator in Boedapest met wederom winst. Sinds 2013 heeft Jorina niet meer in Nederland gevochten, wat deze partij extra bijzonder maakt voor Baars. Het is dus de hoogste tijd dat Baars en Haddaoui elkaar op Nederlandse bodem treffen voor deze spectaculaire rematch tijdens Spike presents: WFL Final 8. De Superfight is net zoals het Final 8-tournament te zien op zaterdag 22 september in TopSportCentrum Almere en vanaf 20.00 uur LIVE op Viacom-zender Spike.

Korting
Klik hier voor kaartjes en gebruik de kortingscode “Jorina” voor 5 euro korting.

1 REACTIE

  1. Citaat; “JoJo’ ‘Baars, één van de sterkste vrouwelijke en ongeslagen kickboksers van de wereld”
    En ze loopt “gewoon” in ons Den Helder rond. Wat een kampioen!

Comments are closed.