Helderse judoka’s in de prijzen

0

Den Helder – De judoka’s van Bakker Sport Schagen namen zaterdag deel aan het eerste “Flevoland Open International Judo Tournament”, in Sporthallen ’t Dok in Dronten. Dit toernooi was georganiseerd door judovereniging Shogonai uit Dronten.

Het was voor de Helderse judoka’s van Bakker Sports Schagen het laatste judotoernooi van het seizoen en zij waren hier aanwezig op uitnodiging van de organisatie. Aan dit toernooi deden maar liefst 650 judoka’s uit binnen- en buitenland mee. Het werd een succesvolle en sportieve dag in een zeer warme sporthal.

Eerste prijzen waren er voor Jayden Tijdeman, TJ Schippers en Chris Korver. Tweede prijzen waren er voor Rens Meier en BJ Schippers. Een derde prijs was er voor Quinn Mulder. Al met al weer een mooi eindresultaat voor de judoka’s die juist naar Bakker Sports zijn overgegaan, omdat het wedstrijdelement daar hoog in het vaandel staat met daarbij een zeer goede begeleiding tijdens de trainingen, maar ook juist bij de wedstrijden waar de judoka’s het hard nodig hebben. De onlangs behaalde derde plaats op het Nederlands kampioenschap Teams is daar een mooi voorbeeld van.

De judoka’s kunnen zich de komende tijd opladen voor een nieuw wedstrijdseizoen dat in september van start gaat. Dat seizoen telt nog meer toernooien in heel Nederland, maar mogelijk ook in het buitenland.