Helderse Zomerfeesten op Willemsoord

3

Den Helder – De Helderse Zomerfeesten komen er aan! Ze vinden plaats van 20 tot en met 22 juli op Willemsoord en bestaan uit een concert aan de werf, een foodtruckfestival, Zomercarnaval Den Helder en een gratis kinderprogramma.

De eerste editie van Helderse Zomerfeesten begint op vrijdag 20 juli om 12.00 uur en duurt tot zondag 22 juli 17:00 uur. Het gehele weekend is er van alles te doen en het uitgebreide programma biedt voor ieder wat wils.

Lekker eten kan elke dag op de Helderse Zomerfeesten. Er staan maar liefst 20 foodtrucks klaar met ieder een andere keuken. Van Surinaams tot Sushi, het is er allemaal te vinden. Leuk is ook dat er ook Helderse ondernemers meedoen. Bij Bon Bini van Marylou Juliana kan je terecht voor Antilliaans streetfood, De Rollerroasters Jos Bruin en Ferry van Loon staan klaar met heerlijke BBQ-gerechten, Bom Dia van Marco Couto Martins staat er met zijn welbekende koffie en Pizzaiolo Luigi van Sanne Kuijper bakt de lekkerste pizza’s van de stad. De foodtrucks openen dagelijks om 12 uur en sluiten om 23 uur met uitzondering van zondag, dan sluiten ze om 17 uur.

Gratis kinderprogramma
Kinderen kunnen zich opgeven voor het kinderprogramma dat plaatsvind op de vrijdag en zaterdag. Op beide dagen zijn er twee rondes waarvoor men zich kan opgeven. De eerste ronde duurt van 12:00 tot 13:30 uur en de tweede ronde 13:30 tot 15:00 uur. De workshops op vrijdag zijn Zumba dansen, lego bouwen en een crossfit parcours afleggen. Op zaterdag is er Braziliaanse percussie, kindersalsa en lego bouwen. De kinderen opgeven kan via www.heldersezomerfeesten.nl onder vermelding van naam, leeftijd, voorkeursdag en voorkeurstijdstip.

De vrijdagmiddagborrel kan gevierd worden op Willemsoord. Foodtrucks, een bar waar nagenoeg elk drankje te bestellen én het concert aan de werf met optredens van verschillende Helderse artiesten waaronder Danny van Tiggele & Marit van Brummelen, House of Dance, Remind Me, Beware en BOEM.

Zomercarnaval
Zaterdag brengt het Zomercarnaval de Helderse Zomerfeesten in Caribische sferen. Te beginnen met een kleine parade over het festivalterrein. Wie van spektakel houdt mag de Battle of Drums niet missen, waar de beste brassbands van Nederland de strijd met elkaar aangaan. Heupen worden vanzelf losser na een workshop van Salsa bij Djey. Wat later op de avond goed van pas komt tijdens Caribbean Concert. Hier treden onder andere Clifton End, Tahir, Dja Fya, K’ribe en KD Soundsystem op.

Zondag tussen 12:00 en 17:00 uur is er de onbezorgde zondag. Lekker eten en drinken met natuurlijk goede muziek. Dan staan onder andere Joost Dobbe, Vester Weert, Jones & de Bruijn en Hawiaian Fantasy op het podium.

Meer informatie is te vinden op www.heldersezomerfeesten.nl en de facebookevents Foodtruckfestival Den Helder en Zomercarnaval Den Helder 2018.

3 REACTIES

    • niet als je bepaalde reaguurders hier moet geloven…..
      de enige publiekstrekker en toeristen attractie is gratis WIFI, als dat er niet is blijven de mensen weg

Comments are closed.