DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Helderse zomerkermis officieel geopend

Den Helder – De zomerkermis is weer in de stad en vrijdagmiddag was de officiële opening. De belangstelling was meteen groot, maar wat wil je ook als het prachtig weer is, er gratis kermismuntjes worden uitgedeeld en er zelfs een dinosaurus aanwezig is!

Het enthousiast maken voor de kermis gebeurde rond 15.00 uur door Atze Lubach, voorzitter van de kermisbond Bovak. Hij benadrukte maar even dat er de komende dagen veel te doen is op de kermis, zoals de Eurodag, de komst van een clown, de prikkelarme kermis en natuurlijk niet te vergeten het vuurwerk. Dat wordt vrijdag- of zaterdagavond, afhankelijk van de weersomstandigheden. Op de slotdag komt zelfs meneer de Uil langs.

Jan Boots, voorzitter van de Nederlandse Kermis Bond NKB, verrichtte daarna de echte opening van de Helderse zomerkermis. Hij sprak zijn dank uit aan de organisatie van de kermis en gaf daarna het startschot voor het uitdelen van de euro’s. Die speciale kermiseuro’s zijn normaal gesproken alle dagen inwisselbaar en geven dan 1 euro korting op een attractie, maar dit keer waren ze geldig als vrijkaarten en kon er dus gratis van een attractie gebruik worden gemaakt. Ze waren overigens ook inwisselbaar voor een oliebol.

De kermis duurt tot en met zondag 15 juli.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

8 reacties

 1. paula

  ja hoor weg dicht dus omrijden moest naar het ziekenhuis via fabrieksgracht via kanaalweg achter de flats lukt niet ze laten je er niet langs gaan het texel verkeer klote gemeente een stukje opzij en we kunnen er langs

  1. RB

   je weet een jaar van te voren dat dit een week afgesloten is, houd je toch rekening mee, volgens mij zoekt u naar spijkers op laag water……

 2. fdrk

  Stadskennis is alles. FABRIEKSGRACHT < KANAALWEG ???? Hoe rij jij naar het ziekenhuis ??

 3. wat

  Kermis, hartstikke leuk, maar waarom, o waarom, wordt het zondag om 23,30 uur afgesloten met vuurwerk? Met al die broedende vogels, broedende meeuwen op daken, etc, ? Zodra dat vuurwerk wordt afgeschoten schieten de vogels acuut in de stres, verlaten het nest, paniek, hoop gekrijs…. Dit snap ik echt niet….Den Helder aan zee, in zee, kust de zee, noem maar op, maar wel vuurwerk goedkeuren in het broedseizoen…..

  1. Menneke

   nou sprak ik laatst een vogel.. maar die vond het hartstikke mooi hoor.

   het vuurwerk is vrijdag avond dus de meeuwen hebben het hele weekend om ervan bij te komen.

   u bent in de war met de meet en greet zondag met meneer de uil… is idd een vogel, begreep inderdaad dat die niet zo van vuurwerk houdt omdat hij bang is dat het buurthuis afbrand met de huidige droogte.

Reageren is niet meer mogelijk.