DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Hielke Brandsma wint strijd om titel ‘beste golfer’

Den Helder – Op de golfbaan van Ooghduyne en op die van de Marine golfclub werd zondag gestreden om de titel beste golfer van Den Helder. ’s Ochtends om half negen werd door 23 deelnemers afgeslagen op de baan van Ooghduyne. Na hier 18 holes gespeeld te hebben, verplaatste de wedstrijd zich naar de baan van de Marine Golfclub voor de tweede 18 holes.

Na deze eerste 18 stond Eli Saliha aan de leiding mat 79 slagen bruto, gevolgd door Hielke Brandsma met 81 bruto slagen. De derde plaats was op dat moment voor Wilsan Brandsma. In het netto klassement stond na de eerste 18 Ben Swart aan de leiding met 71 slagen. Eli saliha tweede met 73 netto met op de derde plaats Henk Kennedy met 75 slagen.

Bij het spelen van de tweede ronde over 18 holes op de baan van de Marine was de wind de grootste tegenstander. Hierdoor vielen verschillende spelers terug in de uitslag. Aan het eind van de tweede ronde konden de slagen geteld worden en de stand opgemaakt.

Kampioen
Bij de Netto was het Richard Bijleveld die een goede tweede ronde noteerde en met 151 slagen de netto kampioen is. Gevolgd door Jan Zijlstra met 152 en op de derde plaats Ben Swart ook 152 slagen netto, maar een mindere handicap als Jan Zijlstra. De beste golfer van Den Helder is natuurlijk die speler die bruto de minste slagen nodig had. Na twee ronden mag Hielke Brandsma zich een jaar beste golfer van Den Helder noemen. Hij noteerde een totaal van 161 slagen bruto. Op de tweede plaats gevolgd door Eli Saliha die een beduidend mindere ronde liep op de baan van de Marine en bruto 172 slagen liet noteren. De derde plaats was voor Jan Zijlstra met 176 slagen.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

1 reactie

  1. Cosmo

    Zeer consistente speler Hielke Brandsma mooie swing altijd veel aan het trainen een klasse apart . gefeliciteerd

Reageren is niet meer mogelijk.