Honden opgesloten in bloedhete auto, in beslag genomen

26

Den Helder – De politie heeft maandagavond in De Schooten twee honden in beslag genomen. De eigenaresse had ze in de afgesloten auto laten zitten, terwijl ze zelf op haar gemak boodschappen ging doen in het winkelcentrum. Volgens twee jongedames zaten de honden zeker een uur opgesloten.

De twee belden de politie, omdat de auto vol in de zon stond, een raampje slechts een klein stukje openstond en het dus bloedheet was geworden in het voertuig. Eenmaal ter plaatse trokken agenten eerst het kenteken na en kwamen er zo achter dat de eigenaresse geen onbekende was. Een soortgelijk voorval was eerder voorgekomen. Mede daarom werd besloten de honden in beslag te nemen.

Toen de bazin bij de auto kwam en doorhad wat er gaande was, werd ze boos. Ze verzette zich ook tegen de inbeslagname. Tegen de agenten die vertelden dat het met deze temperaturen echt niet kan om dieren zo vol in de zon achter te laten, zei ze: “ik had ze wel in de schaduw willen zetten, maar dan had ik een bekeuring voor foutparkeren gekregen.”

Foto: Willem Melgerd.

26 REACTIES

 1. Waarom hebben ze de auto waarmee de misdaad is gepleegd ook niet in beslag genomen? Zo’n dom mens verdient het gewoon.

 2. ok, honden in beslag genomen, maar waar komen de honden nu terecht..? Het is maar afwachten voor de twee beestjes……het wil niet zeggen dat ze het beter krijgen…..

 3. Uit het antwoord van die mevrouw, kan je al afleiden , dat zij de auto op die plaats heeft neergezet in de volle zon en het volle bewustzijn van de gevolgen voor de honden ( als zij de auto in de schaduw had gezet , had zij een parkeerboete gekregen volgens haar eigen zeggen ) SCHANDE , Deze Vrouw (DIERENBEUL) mag nooit geen dieren meer hebben , en dient hier zwaar voor gestraft te worden.( het is immers geen overmacht, het is bewust gedaan )

  • Dat weet je niet, misschien was ze goed voor de honden, maar heeft ze hierbij niet bij nagedacht. Kan zijn, maar ik weet het niet want ik was er niet bij. De honden worden waarschijnlijk gescheiden.

   • Misschien kan mevrouw de honden alsnog terug krijgen via de rechter en komt het op z’n pootjes terecht.

    • Liever niet, dit was dus al niet de eerste keer dat ze dit flikte. Ze kan dus niet met beesten omgaan.

   • Jawel, hier heeft ze wel over nagedacht! dat is juist het erge aan dit verhaal. Als ze de auto in de zon heeft gezet omdat ze anders een boete had gehad, dat is dat dus een heel bewuste keuze geweest. Ze zet dus liever het leven van haar honden op het spel, dan dat ze een boete krijgt.

  • Hum, er zijn gebieden die wat men huisdieren noemt opeten, en wie weet had ze eerst de honden uitgelaten en kwam tot de ontdekking dat ze iets vergeten was. Of het nu of de schaduw of de zon is, het blijft warm, voor mensen en dieren. Overmacht kan dus,………..zijn dieren nu gelijk als mensen, of is de wet – dierenwelzijn in de war ? ( Ik vind van wel ).

 4. iedereen mekkert maar over die vrouw maar hoop dat de twee jonge dames ook stevig op de vingers getikt zijn dat ze niet eerder aan de bel getrokken hebben, ze wisten namelijk wel te vertellen dat ze er al een uur zo bijzaten, of kwam handhaving pas na een uur aankakken? in ieder geval schandalig dat iedereen die honden een uur lang onbezonnen hebben laten stikken…….

  • En was het wel een uur..? Mensen kunnen liegen hoor of overdrijven…Gaat iemand een uur lang boodschappen doen?(in de Schooten Plaza)

   • was u erbij? u houd wel van goedpraten?
    als er een uur staat dan neem ik aan dat het een uur was, anders zou er wel wat anders staan?

     • Ik was er ook niet bij, maar ik betwijfel ook of het wel een uur was. Volgens een plaatje van de politie zelf loopt bij een buitentemperatuur van 24 graden de temperatuur in de auto binnen 30 minuten op tot 43 graden, en dat is dus als de auto in de schaduw staat. Het bloed van een hond wordt stroperig bij 42 graden. Als die auto daar dus ruim een uur zou hebben gestaan, zouden de honden dood zijn.

     • De jonge dames hebben uitstekend gehandeld; waarschuw het bevoegd gezag! Dankzij deze goede actie zijn de honden nu in beslag genomen.

     • nadat ze een uur aan het lot waren overgelaten…….
      .
      volgende keer wat sneller reageren allemaal

     • Ik beschuldig niemand van liegen RB, ik zet alleen vraagtekens bij het hele verhaal. Een hond die een uur lang in een bloedhete auto heeft gezeten zit er namelijk niet zo alert bij als de twee honden op de foto, ik zie ze nog niet eens overmatig kwijlen! Misschien moet u zelf eens een hond uit zo’n auto redden, dan weet u hoe zo’n oververhitte hond eruit ziet. Maar let dan wel op dat het geen elektrische auto is, met de airco aan, in dat geval zit zo’n hond er namelijk koeler bij dan buiten, ondanks de zon op het dak!

      Voor de rest sluit ik me aan bij Bodelo, de dames (die waarschijnlijk meer te doen hebben dan op honden in geparkeerde auto’s te letten) hebben het goed gedaan, ze hebben de politie gewaarschuwd en de honden zijn uit de auto gehaald. Of de inbeslagname uiteindelijk goed uitpakt, tja, dat lijkt nu wel zo in eerste instantie, maar hoe lang duurt het voor ze een hopelijk goed thuis vinden, en is dat dan samen? Zeker in de vakantieperiode is dat heel moeilijk en is het nog maar de vraag of de honden echt beter af zijn in een asiel.

     • goh, nu ook al dierenarts, en vaak honden uit auto’s gered, het word steeds mooier

 5. Wat een gelul 5 minuten is al lang voor de honden, flinke boete voor deze dierenbeul en honden afpakken wat een verschrikkelijk mens … blij dat ik niet in de buurt was gatverdamme blijkt het ook nog een bekende te zijn van de politie

 6. Wat jammer dat de regel oog om oog, tand om tand verboden is. Ik had deze vrouw heel graag 2 uurtjes in haar afgesloten auto gegund!

  • Godzijdank kennen we deze regel in ons land niet. Wij leven niet onder de sharia.
   Maar de honden zijn haar af genomen en dat is in ieder geval een geruststelling.

Comments are closed.