Hotel Transylvania 3

0

Den Helder – De schoolvakanties zijn begonnen en het wemelt van de kinder- en familiefilms in de bioscoop. Voor gezellige animatie zijn wij altijd te porren en deze week gaat de derde film van Hotel Transylvania in première. In 2012 bracht regisseur Tartakovsky het eerste deel uit en drie jaar later volgde het tweede deel; beide films met al die kolderieke karakters werden een succes en nu deel drie. Wederom door dezelfde regisseur en voor de Nederlandse stemmen, goed werk, is ook iedereen op herhaling.

Een blik in het verleden, we bevinden ons in een trein op weg naar Boedapest. Een onheilspellend vioolgeluid zet in dat er iets niet in de haak is en dat klopt; Graaf Dracula (Luske) is met zijn monsterfamilie op pad, terwijl de jager Van Helsing (Groot) op zoek is naar de monsters. De hele club verlaat niet bepaald vrijwillig de trein via het dak, terwijl Dracula korte metten maakt met de nare man. Als dat gedaan is mijmert Dracula dat er eigenlijk een plek nodig is waar monsters tot rust komen. Hoe prettig zou dat zijn?

Die plek kwam er en Graaf Dracula runt al jaren vol overgave zijn hotel, waar een trouwerij gaande is. Als de bruid haar plankenkoorts heeft overwonnen en ja zegt kan het feest van start. Dochter Mavis (Sips) maakt zich wat zorgen om haar vader en hoopt dat hij ook eens gaat daten en wat rust neemt. Als verrassing boekt ze een vakantie en komen ze met een ietwat turbulente vlucht van Gremlin Air bij hun bestemming: de Bermuda Driehoek!

Cruise
De hele monsterfamilie checkt in op een cruiseboot, waar kapitein Ericka (Warringa) de leiding heeft. De boot is van alle gemakken voorzien en biedt entertainment en er is zelfs een kidsclub! Geweldig voor de wolven, die hun hele roedel daar achterlaat. De cruise brengt ze op fabelachtig mooie plekken en zo zien ze een onderwatervulkaan en een onbewoond eiland. Graaf Dracula krijgt zelfs vlinders in zijn buik, maar weet dan nog niet dat de knappe Ericka een geheim met zich meedraagt. Zij heet dus Van Helsing en is familie van de vampierjager. Er blijken snode plannen te zijn gemaakt…

Het is weer een doldwaze komedie geworden, die prachtig is vormgegeven. Hoogtepunt in humor is de vlucht uit de trailer met de gremlins aan de stuurknuppel, maar verder heeft de film heel veel kleine en grote momenten voor een schaterlach. De wolven met hun kinderschaar, de uit de kluiten gewassen pup die meegesmokkeld wordt en de onderwaterwereld. Allemaal hoogtepunten van kleur en met een aaneenschakeling van gebeurtenissen. In een aanloop naar de finale op het verloren gewaande Atlantis met flink wat muziek.

Tiësto
Een Hollands tintje aan deze Hollywood productie, want meerdere nummers van Tiësto maken hun opwachting in de film. Naast het swingende ‘24K Magic’ van Bruno Mars en golden oldie ‘Good Vibrations’ van de Beach Boys en vele andere muziekfragmenten. Beeld en geluid vormen een uitstekende combinatie voor deze heerlijke zomerfilm, waar de hele familie heen kan. Leve de vakantie, ga naar de bioscoop en geniet!

Regie: Genndy Tartakovsky
Met de stemmen van: Charly Luske, Liza Sips, Ferry Doedens, Tony Neef, Arjan Ederveen, Tygo Gernandt, Paul Groot, Ilse Warringa
Kijkwijzer: 6 jaar