Kampanje adopteert De Vloedlijn

2

Den Helder – Om meer kinderen uit Den Helder en de regio kennis te laten maken met theater in de Kampanje heeft de Kampanje het project “de Kampanje adoptieschool”. Basisscholen konden aan het einde van het schooljaar kenbaar maken dat ze in het volgende schooljaar in aanmerking willen komen als adoptieschool en waarom. De Kampanje koos voor seizoen 2018-2019 De Vloedlijn, vanwege het overtuigende betoog van directeur Wietske Wijnants.

De adoptieschool mag met al haar groepen een kindervoorstelling in de Kampanje bezoeken. Dit zijn voorstellingen uit het reguliere aanbod. Er worden rondleidingen gegeven en groep 8 mag de eindmusical geven in de Kampanje. Uiteraard maakt de school als tegenprestatie veel reclame voor de Kampanje.

De Kampanje is dit project gestart om de betrokkenheid met kinderen vergroten. De jeugd is immers de toekomst. Bij de meeste kindervoorstellingen zijn er altijd nog wel plaatsen leeg in zaal. Deze kunnen nu gebruikt worden. De Kampanje laat kinderen graag kennis maken met theater. Kinderen moeten zich nog veel ontwikkelen en daarom is het belangrijk om hun fantasie te verrijken. Een speelse manier om creativiteit te ontwikkelen is theater. Bovendien is een bezoek aan het theater niet voor iedereen financieel mogelijk. Hiermee komen ook minderbedeelde kinderen in het theater.

2 REACTIES

  1. wel een leuk initiatief maar zou het niet beter uitkomen nadat de financiën in de zwarte cijfers komen?

Comments are closed.