Kind geboren in auto op Langevliet

0

Den Helder – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag geholpen bij de geboorte van een nieuwe Nieuwedieper. Het kind kwam ter wereld in een auto, ter hoogte van de T’Happerij.

“Vannacht kregen wij om 00:35 de melding om ter assistentie van de ambulance naar de Langevliet ter hoogte van de T’Happerij in Julianadorp te gaan”, zo meldt de politie op Facebook. “Daar was een vrouw in de auto aan het bevallen. Toen wij daar aankwamen zat de zwangere vrouw op de bijrijdersstoel en de verloskundige was bij haar. Men was onderweg naar het ziekenhuis met twee voertuigen, maar de bevalling ging zo snel dat daar niet op gewacht kon worden.”

“De vrouw kreeg persweeën en dus besloten zij daar te stoppen. Daarna ging het heel snel. Om 00.44 uur is een gezond jongetje geboren. Moeder en zoon zijn vervolgens in de ambulance, die net na de geboorte ter plaatse kwam, nagekeken. Moeder en zoon maken het naar omstandigheden goed en zijn ter controle overgebracht naar het ziekenhuis Den Helder.”