Koopman en Halman blijven bij Den Helder Suns

0

Den Helder – Met het aanblijven van forward Tom Koopman en center Dyon Halman begint het team van Den Helder Suns vorm te krijgen voor komend seizoen. Den Helder SUNS start het seizoen met de thuiswedstrijd tegen Aris Leeuwarden op zaterdag 6 oktober.

Tom Koopman kwam vorig jaar naar Den Helder na een 4-jarig verblijf op The Citadel, een Division 1 school in het Amerikaanse college basketball. Afgelopen seizoen kampte hij sinds eind januari met een enkelblessure die hem momenteel nog parten speelt. In gemiddeld 23 minuten per wedstrijd kwam hij tot 5,4 punten 3,8 rebounds. Dyon Halman, evenals Koopman 23 jaar, kwam tot soortgelijke cijfers (4,9 punten en 4,3 rebounds) in gemiddeld 21 minuten per wedstrijd.

Voor hoofdcoach Peter van Noord stond verlengen van de contracten van het tweetal vanaf dag 1 als een paal boven water: “Tom en Dyon zijn de ultieme teamspelers. Zeuren niet, staan er altijd en je kunt op ze rekenen. Tom heeft wel heel veel pech gehad met zijn enkelblessure, hopelijk verloopt zijn herstel voorspoedig. Daarnaast hebben zij aan alle activiteiten van het SUNS Assist programma een belangrijke bijdrage geleverd, tot ieders tevredenheid. Op die basis willen wij met hen door.”

De seizoenkaarten zijn inmiddels te koop.