DHA-A leader
DHA-A leader

Kyra Wijnker zwemt met succes van Dover naar Calais

Den Helder – Het is de 19-jarige Kyra Wijnker uit Den Helder gelukt. Ze is dinsdagochtend begonnen aan de zwemtocht die haar van Dover naar Calais moest brengen. Kort na 10.00 uur (NL tijd) ging ze te water, aan het begin van de avond (rond 19.30 uur) stapte ze er in Frankrijk (Cap Gris-Nez) weer uit. Wijnker werd tijdens de oversteek begeleid door Gert-Jan Wit en Mark Oppelaar.

De tocht is een eerbetoon aan haar overleden zwemmaatje Rudo. Hij overleed in 2016 tijdens de zwemtocht Den Helder-Texel aan acuut hartfalen. Na een dik jaar hard trainen is Kyra nu klaar om hem met de overtocht te herdenken. “Het is hemelsbreed zo’n 33 kilometer, maar door de stroming zal ik ongeveer 40 tot 50 kilometer zwemmen”, vertelt ze. Ze was dinsdagochtend wel een beetje zenuwachtig, laat Wit weten. Toch stapte ze even na tien uur te water voor de start van een mooie en succesvolle zwemtocht.

Het ging vanaf de start voortvarend en al snel was duidelijk dat ze er flink de vaart in had. Na het voltooien van de zwemtocht was het aan boord van de Optimist tijd voor een lekker glas kinderchampagne!

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

7 reacties

 1. Bodelo

  Voor een zeker RB (actief op deze site) zou het natuurlijk een peuleschil zijn geweest?
  Ik heb respect voor de manier waarop Kyra naar deze tocht toe heeft getraind, haar motivatie en de manier waarop ze het volbracht heeft (potverdrie wat was ze snel!).
  Petje af!

  1. Monique_K

   Nee, die is alleen maar kwaad dat Kyra als handhaver in opleiding het zwemmen soms belangrijker vindt dan het studeren.

   1. hotmailtwo

    Gelukkig voor @RB. Handhaving heeft er niet onder geleden. Ze heeft deze prestatie geleverd in haar vakantie. Knap gedaan.

  2. Guido

   Laten we geen slapende honden wakker maken voor we weer azijn ijsjes aangeboden krijgen.

Reageren is niet meer mogelijk.