Liften bij station Den Helder Zuid

5

Den Helder – Om de toegankelijkheid te verbeteren worden liften geplaatst bij station Den Helder Zuid. De werkzaamheden hiervoor starten al op 20 augustus, zo bevestigt ProRail. Liften maken het mogelijk dat ook mensen met kinderwagens, rollators of rolstoelen makkelijker met de trein kunnen reizen.

De liften moeten uiterlijk half 2019 klaar zijn. De verbouwing past in het programma Toegankelijkheid, dat ProRail uitvoert in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De liften sluiten straks aan op de bestaande tunnel.

Doel van het programma is dat iedereen zelfstandig met de trein moet kunnen reizen, ook mensen met een functiebeperking. In 2022 zal al minimaal 90% van de reizigers van en naar volledig zelfstandig toegankelijke stations kunnen reizen. En in 2030 zijn álle stations zelfstandig toegankelijk.

“Zo maken we stationsperrons beter bereikbaar, met hellingbanen en liften. Daarnaast zorgen we dat stationsvoorzieningen, zoals bijvoorbeeld toiletten, door iedereen veilig en zelfstandig kunnen worden gebruikt. Sommige maatregelen vallen op: zoals de ribbelige geleidelijnen en speciale perronrand- en veiligheidsmarkeringen. Andere zijn minder opvallend, zoals braille-bewegwijzering, vergrote pictogrammen en dubbele leuningen”, aldus ProRail.

5 REACTIES

  1. Goed bereikbaar voor mensen met een functiebeperking? Is het nog niet doorgedrongen bij politici, NS en Connexxion dat met de 1-uurs busdienst ’s avonds naar en van Julianadorp, via station-Zuid, veel mensen moeten liften naar en van dit grote STADSDEEL? Andere liften.

Comments are closed.