Lokale initiatieven gesteund door Rabobank

0

Den Helder – Het Coöperatiefonds van de Rabobank heeft € 64.950,- uitgekeerd aan lokale initiatieven. Daaronder ook enkele organisaties uit Den Helder die een extraatje krijgen.

Het fonds heeft als doel een deel van de winst terug te geven aan de samenleving. Drie keer per jaar buigt de commissie zich over nieuwe aanvragen. “We hadden er deze keer totaal 28 die allemaal zorgvuldig zijn doorgelezen en beoordeeld,” zegt commissielid en ledenraadslid Chantal van de Heuvel. “We kijken niet alleen naar de financiële onderbouwing, maar ook naar de omstandigheden. Wat heeft de aanvrager er bijvoorbeeld zelf aan gedaan om geld bij elkaar te krijgen? Hoeveel mensen zijn er bij gebaat? Is het toegankelijk voor iedereen? Die informatie weegt mee in de beoordeling. Samen bereik je meer dan alleen, daar geloven we echt in.”

CSAV Turnlust afd. gymnastiek gaat in september van start met het project Fitte start voor kinderen van 2-6 jaar en heeft hiervoor nieuwe klimtouwen nodig. Met de donatie van € 3.500,- kunnen ze die nu aanschaffen. Reddingsbrigade Den Helder krijgt van het fonds een donatie van € 400,- voor nieuwe overlevingspakken en Stichting Hospice Den Helder bouwt een tweede locatie en krijgt daarvoor een donatie van € 20.000,-, voor de inrichting van de onder andere de gastenkamers. Stichting Wonen Indische Ouderen kan met de donatie van € 750, – de woonvoorziening Tjemapaka met groen aankleden.

Collectieve thema’s
Met donaties uit het Coöperatiefonds draagt de Rabobank bij aan investeringen en bestedingen ter verbetering van de economische, sociale en culturele omgeving. Het gaat om bijdragen aan collectieve thema’s zoals zelfredzaamheid, duurzaamheid, voeding, ondernemerschap, innovatie en lokale leefomgeving. Bedrijven, verenigingen, stichtingen of coöperatie kunnen een aanvraag voor een donatie indienen via de website van Rabobank Kop van Noord-Holland www.rabobank.nl/kvnh.