Man agressief bij aanhouding; agent gewond

4

Den Helder – Een agent is dinsdag rond 02.30 uur gewond geraakt bij een aanhouding op de Jan Verfailleweg in Den Helder. Agenten gingen af op een melding dat er vernielingen werden gepleegd aan auto’s.

Een 34-jarige man uit Hoorn werd op de locatie van het incident aangetroffen. Direct was de verdachte agressief tegen de agenten. De man schreeuwde en gaf één van de agenten een vuistslag in het gezicht. Hierdoor kwam de politieman ten val.

Ondanks de klap wisten beide agenten de verdachte, met behulp van pepperspray, aan te houden. De agent heeft flink letsel in het gezicht opgelopen en is in het ziekenhuis behandeld. Daar moet de agent ter controle blijven. De verdachte is aangehouden en voor verhoor en onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Geweld
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.

Justitie en politie treden streng op bij geweld tegen politiemedewerkers. In alle gevallen wordt melding of aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie brengt de verdachte zo snel mogelijk voor de rechter en eist een straf die driemaal zo hoog is. Daarnaast verhaalt de politie de schade op de dader. Dit geldt ook voor andere medewerkers met een publieke taak, zoals ambulance- en brandweerpersoneel, conducteurs of onderwijzers.

4 REACTIES

  1. Het is toch te gek voor woorden!!! Ik hoop dat deze man bikkelhard wordt aangepakt. Gevangenisstraf met daarna een aantal weken dienstverlening met daar bovenop een geldboete. Eigenlijk zou een lijfstraf passender zijn! Ik wens de agent beterschap.

    • mee eens, keihard optreden tegen geweld tegen alle hulpverleners, goed begin is er al dat OM een straf van 3 keer de gebruikelijke eist, nu maar hopen dat de knuffel rechters dit dan ook toekennen….

    • ook helemaal mee eens! Niks knuffelelen meer, hard aanpakken. Als ik erbij was hielp ik de agenten meteen. Beterschap agent!

  2. Zal eens tijd worden dat die gasten met drugs en drank aangepakt worden .heb er zelf genoeg ellende van gezien ,aangegeven nij de politie maar heb er nooit wat van terug gehoord ,maar ben al blij dat ik en mijn gezin nog kunnen lo p.o en en typen

Comments are closed.