Mooie dag op de Streepjesberg

0

Den Helder – Ondanks de concurrentie van de zomerfeesten op Willemsoord, de beginnende vakantie en de zomerse strandtemperaturen, was het zaterdag toch een mooie en geslaagde dag op de Streepjesberg, het complex van FC Den Helder. Daar vond het eerste Digital4U Event plaats, met als hoogtepunt de finale van het Helders Elftal voetbaltoernooi.

De dag begon al vroeg, om 9.30 uur, met een door SV Noordkop atletiek georganiseerde sponsorloop. De jeugd rende rondjes om het voetbalveld en haalde zo 824 euro op voor de kinderafdeling van het ziekenhuis. Sponsor Digital4U maakte er een mooie duizend euro van.

Daarna was het een komen en gaan van demonstraties, niet van ontevreden groepen, maar van vrolijke sporters. Bodyfit liet de deelnemers flink zweten, OKK had de tumblingbaan opgeblazen en daar genoten vooral jonge meiden van. De jeu de boulers van Entre Nous gooiden met de ballen alsof ze nooit anders deden (en dat is bijna waar, je kunt meerdere dagen per week terecht op de baan aan het Schapendijkje) en de jeugdige handbaldames van DSO lieten zien waarom de Helderse club zo goed is. The Suns zouden ook een demonstratie geven, maar kwamen niet opdagen.

Penalty
Belangrijk onderdeel van de dag was ook de Jeugdpenaltybokaal, die in twee leeftijdscategorieën (tot 12 en tot 16 jaar) werd afgewikkeld. Ondanks de jonge leeftijd krulden sommige deelnemers de bal op ongekende wijze in een boven- of onderhoek, de keepers van de Schager Keepersschool het nakijken gevend. Held van de dag werd Marcello Brink, die niet alleen zijn eigen categorie (tot 12 jaar) won, maar in een extra wedstrijdje ook nog Ebbe Heinsbergen (de winnaar in de categorie tot 16) versloeg. De speler van FC Den Helder is in zijn eigen team niet de vaste strafschoppennemer, maar dat zal na deze zege vast anders worden.

Het Helders Elftal speelde in de strijd om de 3e plaats tegen SC Telstar. De bezoekers waren met 0-5 te sterk, al speelde de lokale formatie wel de beste wedstrijd uit de serie (na de nederlagen tegen Jong AZ en NEC). Voor aanvang van het duel werd afscheid genomen van Jordy van Kesteren, Fabian Raap, Roy Huisman en Jean Michel Rijken, die alle vier hun laatste wedstrijd voor het Helders Elftal speelden.

Finale
De finale van het Helders Elftal toernooi ging tussen NEC en FC Dordrecht. Door een treffer van NEC in de slotfase eindigde deze wedstrijd in 1-1, waarna strafschoppen moesten beslissen welke ploeg het toernooi zou winnen. Die serie werd beter genomen door Dordrecht. De ploeg werd tevens uitgeroepen tot sportiefste ploeg van het toernooi. Wethouder Peter de Vrij mocht de prijsuitreiking verrichten, zijn eerste officiële publieke taak als wethouder sport.

Foto’s: DHFOTO.