Muziek en kunst in de Ontmoetingskerk

0

Den Helder – Thuisblijvers en toeristen kunnen deze zomer volop genieten van een zestal sfeervolle zomeravondconcerten in de Ontmoetingskerk aan het Loopuytpark in Julianadorp. Komende woensdagavond is het derde concert, van 20.00 tot 21.00 uur. De entree is gratis, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de kosten, gemaakt door Werkgroep O2 van de kerk.

Als saxofonist is Jos van den Berg langzamerhand wel bekend door concerten in de Ontmoetingskerk in Julianadorp, maar ook op andere prachtige locaties, zoals de Bonifaciuskerk in Medemblik en Slot Schagen. Met zijn uiteenlopende repertoire, van blues via pop naar latin, heeft hij de laatste jaren samengewerkt met zangeres Denise Jannah, toetsenist Jean-Louis van Dam en zanger Hans Bootsman. Op woensdag 25 juli brengt hij een aantal jazzy evergreens ten gehore in de Ontmoetingskerk.

Na Jos zal Jan Schraal fraaie, klassiek getinte stukken spelen op het kerkorgel. Kortom, een concert met mooie contrasten. Naast de concerten valt er elke woensdag ook te genieten van een mooie expositie in de kerk, van werk door Lidia Kap en Bets Teerenstra.