Netwerkbijeenkomst voor opheffen mismatch op arbeidsmarkt

2

Den Helder – De technische sector is goed vertegenwoordigd in de Kop. Helaas is er een tekort aan geschikt personeel. Voor verdere innovaties en economische ontwikkeling in deze sector is het belangrijk dat er goed opgeleide mensen in de technische sector bijkomen. Daarvoor werd er op 12 juli een netwerkbijeenkomst bij de Marineclub in Den Helder georganiseerd onder de projectnaam ‘Tech@Connect’.

Tech@Connect stimuleert jongeren te kiezen voor technisch onderwijs, versterkt en verbreedt het technisch onderwijs, stimuleert mogelijkheden voor bij-, her- en omscholing, versterkt innovatiekracht en stimuleert werkgelegenheid. Het doel van de bijeenkomst met vertegenwoordigers uit zowel onderwijs, bedrijfsleven als overheid was om te praten over ontwikkelingen binnen Tech@Connect, elkaar te ontmoeten en verbinding te leggen.

Een van de belangrijke pijlers van Tech@Connect is het project TL-Netwerk, geïnitieerd door het ROC Kop van Noord-Holland. In dit project gaan ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheid samen aan de slag om het technisch onderwijs te versterken en optimaal aan te laten sluiten bij de (veranderende) vragen uit de arbeidsmarkt.

De Kop Werkt!
Tech@Connect is een project van De Kop Werkt! Onder de naam Match2020 werkt de regio (overheid en bedrijfsleven) aan aansluiting van het onderwijs op de arbeidsmarkt. De Kop Werkt! is een regionaal
stimuleringsprogramma van de vier kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Wij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen wij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving.

Meer informatie op www.tech-connect.nl en www.dekopwerkt.nl.

2 REACTIES

  1. Die ROC leid de studenten op als manager zogenaamd “middenkader engineering ” en niet als techneut, terwijl van de laatste de meeste nodig zijn. Helaas worden techneuten zwaar ondergewaardeerd, zowel qua aanzien als salaris. Die “middenkader engineers” kunnen in de praktijk, het echte bedrijfsleven, heel erg weinig, zelfs de simpelste klusjes waarvoor je je handen moet gebruiken zijn al te moeilijk.. Of ze gaan verder voor het HBO om nog meer te managen en daardoor nog minder in de praktijk bij te dragen..

    • Gertjan, helaas het laatste, de echte technische opleidingen zijn totaal uit de wereld verdwenen, op de vroegere LTS was het nog > 50% praktijkles, nu vmbo < 10% en materialen worden niet meer gebruikt om kosten te besparen, meeste machines verkocht….daarnaast worden de ouderen die tijdens de crisis er uit zijn gegaan nu niet meer aangenomen door de leeftijdsdiscriminatie terwijl deze oudere met een zee aan ervaring de huidige jongeren zeer goed kan bijspijkeren

Comments are closed.