Nieuwe ‘kunst’ op ramen oude postkantoor

45

Den Helder – Het voormalige postkantoor ziet er sinds vandaag van buitenaf een stuk mooier uit. De mannen van de Zeeman Reclamegroep hebben de ramen voorzien van prachtige foto’s van Den Helder. De ‘visual’, zoals dat mooi heet, is ontworpen door Druktemaker Media.

De nieuwe ‘kunst’ wordt alleen aangebracht aan de stationskant. Voorbijgangers keken donderdagochtend prettig verbaasd op. Na het opknappen van de gevels in de binnenstad, de vernieuwing in de Beatrixstraat, de 3D-kunst op de Keizersbrug en de Street Art op de gevel van de voormalige V&D alweer een stukje opvallend Den Helder dat er fraaier uitziet dan voorheen.

45 REACTIES

 1. Het blijft een leegstaand pand midden in de stad dan kan je wel de ramen dicht plakken en een vis op een voorgevel schilderen, maar er komt geen nieuwe invulling van deze panden. Ze blijven leeg

  • Hier ben ik het helemaal mee eens. Nota bene…. ik kan/mag niet echt een mening over RS hebben; ik ben daar (helaas) te slecht over ingelezen. Maar “kunst” op deze ramen plakken, voelt wel een beetje als natrappen.

  • Beste Kameel, iets verderop op deze site (het is even wat moeite, dat geef ik toe) kan je vernemen dat dit pand is overgedragen aan de nieuwe eigenaar. En die gaat het asap verbouwen.

   • De overdracht is dubieus! Wethouder Vastgoed, Michiel Wouters zou niets hebben geweten van de overdracht naar Tuin. Wie is dan de opdrachtgever om het pand over te dragen aan Tuin? Volgende Bestuurscrisis?

    • Beste Andrea, Michiel was toen nog geen wethouder. Daarnaast heeft de gemeente (als eigenaar van het pand) het pand overgedragen.

     • Waarom probeert Bodelo toch altijd al het wangedrag van de gemeente, goed te praten?
      Dhr Wouters was wel degelijk wethouder. Hij is geïnstalleerd op 9 Juli 2018. De overschrijving vond plaats op 23 Juli 2018. Hij was dus precies 14 dagen verantwoordelijk wethouder. De vraag blijft dus overeind staan, waarom en door welke wethouder of burgemeester hij is gepasseerd?

     • Interessant, dus maar even nagevraagd bij Michiel Wouters. Hij was wel op de hoogte van de overdracht en geeft nadrukkelijk aan dat uw suggestie onjuist is.

 2. Is de geblokkeerde kunst van Scholte en vele anderen al vrijgegeven zodat hij kan werken en geld verdienen met kunst? En heeft hij zijn persoonlijke spullen al terug? En is deze “kunst” een besluit van Tuin b.v., eigenaar?

 3. Een heel slimme zet! Op een relatief goedkope manier maak je het geheel (en daarmee onze stad) weer een stukje fraaier.

 4. “Het doel van de kunst is niet het uiterlijk van dingen weer te geven, maar het innerlijk… dat is de echte werkelijkheid” (Aristoteles). Als nooit te voren geeft Den Helder nu zijn innerlijk weer….

 5. Henk, met dit weer moet jij over de tegels gaan plassen, goed tegen het onkruid 😉

   • En dan is Rasjutter meteen ordinair. Het is humor met een serieuze knipoog. Naar jou toe uiteraard. Wat jij allemaal over de burgemeester van Den Helder schrijft/schreef is ‘normaal en beschaafd’ ? Eigenlijk ben je een zielenpoot en zeker door op deze wijze te reageren.

    • tsja… maar met een plaat, zo dik als een bunker voor je hoofd, is er geen normale discussie meer mogelijk.
     als je niet tussen zijn oogkleppen past… deug je niet.
     gewoon negeren

 6. De nieuwe kunst heeft nú al meer bezoekers aangetrokken dat het Scholte museum ooit heeft gehad.

 7. Verdoezelen heet dat .
  Natrappen
  Hoe zo meer bezoekers is niet te meten maar trapt wel lekker na.
  Een staaltje macht van de projectontwikkelaars en bouwondernemers .
  Ze gaan het verbouwen ha ha stort het na een jaar in elkaar.
  Laat je niet om de Tuyn leiden je komt van der Wal in het schip.

 8. De ‘verefteling’ van de stad. Ik gun ieder privé zijn zigeunermeisje-met-traan-op-wang boven zijn schoorsteen, maar kunnen we van dit soort schreeuwerige terreur van de middelmaat in de publieke ruimte verlost blijven? In de stad worden winkeliers aangesproken als zij een reclamebord 23,5 cm te ver naar voren zetten. Hier bovendien geen enkel respect (toverwoord van de huidige coalitie?) voor het ingetogen gebouw zelf.

  • Marie-Louise, het pand gaat verbouwd worden tot appartementen. Derhalve is het aannemelijk dat de bestickering tijdelijk is?

   • Beste anonieme Bodelo, Er zijn mensen, die ook tijdelijke bestickering op een esthetische manier kunnen weergeven. Semi-artistiek ingesteld zijn is niet genoeg. De reikwijdte van dit vakgebied is inmiddels ook al veel breder, maar hier worden zowel het Postkantoor als het Stationsplein overschreeuwd. Volgens mij is bovendien voor een dergelijke grote beinvloeding van de leefomgeving een vergunning nodig (die door vakmensen, ook qua esthetiek, bekeken dient te worden)

    • Beste Marie-Louise, deze bestickering behelst vooral reclame voor de stadsvernieuwing voor zover ik het kan beoordelen. Of hier een vergunning voor verleend is is mij niet bekend.
     Daarnaast wil ik je wijzen op de titel waar “kunst” tussen aanhalingstekens staat.
     Groet, Jeroen Bodewus

     • Goedemiddag Jeroen, zo ken ik je weer. Ik ben zo vrij om te vinden dat de stadsvernieuwing een esthetischer reclame verdient. zelfs als het tijdelijk is. Ik reken het onder de anti-reclame, maar daar kun je over van mening verschillen. Anderen zullen het wellicht geweldig vinden, maar juist daarom vind ik dat vakmensen zich hierover moeten buigen. Deze reactierubriek is minder geschikt voor uitgebreide discussies. Een studiedag voor geinteresseerden misschien, onder leiding van bouwkunde Delft? Dan teken ik meteen in.

     • Marie-Louise, ik denk dat een studiedag overbodig is. Zowel deze reclame als de tekeningen op het voormalig V&D pand zijn van tijdelijke aard. Over 5 jaar zijn we het weer vergeten.

   • Nee niet nog meer appartementen, daar zijn er al meer dan genoeg van, of is dit compensatie van de sloopdrang van Woningstichting in Nieuw Den Helder. Rijtjeshuizen, appartementen, waarom geen betaalbare leuke en gezellige vrijstaande woningen, het inwoner aantal krimpt immers, dus die massale compacte bouwwijze is helemaal niet meer nodig. En het pand was veel beter tot zijn recht gekomen als museum of ander cultureel iets, met appartementen erin verpest je het alleen maar, komen er zeker ook nog balkons aan te hangen, het unieke uiterlijk zal helaas toch wel worden aangetast.

 9. vind het wel wat hebben zo, brengt een hoop fleurigheid, zou alleen al ik de opdrachtgever zou zijn Zeeman eens aanspreken op veiligheid, met 2 man op een imperiaal bovenop een busje die stickering aanbrengen op een voor heel Den Helder zichtbare plaatst is toch echt géén reclame ……. de voorbijgangers keken waarschijnlijk niet verbaasd op door de “kunst” maar door het geklungel van de “kunstenaars” die het aanbrachten, dan is die meneer bij het oude V&D pand een stuk professioneler bezig

  • De knutselaars van Zeeman reclame groep Valt me tegen dat jij daar niet op komt RB. En heb je geen commentaar op de handhaving die de door jou geconstateerde “overtreding van de veiligheid” niet hebben gezien ?

   • nee hoor ik heb alleen reële commentaren op handhaving, en al zou ik zo iets hebben aangekaart zou het meer in de trend geweest zijn van “handhaving zou dit nooit hebben kunnen constateren met hun pleinvrees….. ” maar blijf proberen, misschien word je er ooit eens beter in…..

 10. Ik heb het net gezien en het staat goed, niets mee aan de hand…gewoon normaal raamdecoratie….

   • Ligt eraan welke maatstaf je aanlegt, anonieme wat

    • mevrouw Vijfwoordenentweestreepjesinnaam (als u tenminste zegt wie u bent want ook dat is niet geverifieerd), stop aub met dat gezever over nicknames op deze site, het mag hier nu eenmaal, en als het niet bevalt kunt u zich richten tot de redactie

     • Marie-Louise, er hebben meer dan eens discussies plaatsgevonden over het gebruik van een bijnaam. Een ieder heeft daar zo zijn redenen voor. Bij het aanvaarden van de regels op DHA ga je ermee akkoord dat je kunt schrijven onder je eigen naam of onder een pseudoniem. Het is aan de deelnemer wat hij of zij wil doen.
      Ik pleeg een ieder serieus te nemen (voor zover de reactie dat toestaat!) ongeacht bijnaam of niet. Zeker in het geval van serieuze reacties kun je leren. Dat verrijkt.
      Nu zijn er lieden op deze site die mij “verwijten” (voor zover je dat iemand uberhaubt kunt verwijten) een roze bril op te hebben. En dat klopt! Het kijkt zoveel vriendelijker :-).

     • Beste RB, Ik zal niet meer attenderen op de anonimiteit. Ik vind het jammer dat mensen, in dit geval u, die wel nodig menen te hebben.De meeste overheden reageren niet eens op anonieme berichten, behalve misschien bij Justitie, maar dat ministerie zit ook wel, erg in het nauw. We zullen nooit weten welke briljante ideeen daardoor verloren gaan. Overigens ben ik simpel te verifieren bv door alle internet telefoondiensten, die nummers c.a. weergeven, ook via 1888 bv. compleet met adres. Ik zal mij niet beklagen bij de redactie, zoals u oppert. De redactie schrijft, geeft de gelegenheid te reageren en bepaalt de spelregels. Prima. Ik schreef trouwens over iets anders, wil daar met genoegen over van gedachten wisselen, maar wel in alle openheid. Mijn naam, 5 woorden en 2 streepjes zoals u zo nauwkeurig telde, is de naam, waaronder ik geboren werd plus die waaronder ik 47 jaar getrouwd ben geweest en die overal officieel geregistreerd staat. Niets anoniem aan.

     • Zo schijnt er ook eentje te zijn met drank. Tja, die ken ik dan weer ………….

 11. is toch veel gezelliger dan die lege ramen, moeten ze wat vaker toepassen in de stad, net als voorheen chinees Azië ook “bekleed” was, nu staat die mooie maquette er te pronken ook zo iets moois om te bekijken

  • RB je bent behoorlijk aanwezig op DHA; ben je jezelf daarvan bewust? (retorische vraag!).

 12. Zeeman heeft voor the time being mooi werk geleverd. Wie zich eens wil verdiepen (denk aan bijv. Henk van Kuyk) in Rob Scholte is het boek “Bom in de Laurierstraat” van H.J. Korterink een must. Voor € 5,= bij bol.com . Dan snap je meteen de grote mond van RS.

  • Sjoerd, je bent for sure een kunstkenner. Is het Zeemankunstwerk ook te koop? Inderdaad, Zeestad beloofde een stationslocatie met een maritieme sfeer. Nu nog de Kolderbolder erbij, en we gaan voor Europese culturele hoofdstad 2019!

 13. Als je het beschamend lage niveau van de meeste commentaren hier ziet, dan besef je hoe makkelijk het is voor een klein groepje om hier de macht te grijpen en elkaar steeds de bal toe te spelen….

Comments are closed.