Opnieuw rijbewijzen ingevorderd

6

Den Helder – De politie heeft de afgelopen dagen weer van een aantal automobilisten het rijbewijs ingenomen. Ondanks de recente waarschuwingen zijn er nog steeds mensen die moeite hebben zonder middelen achter het stuur te kruipen. Zo werd een 24-jarige man zaterdag aangehouden, omdat hij onder invloed van diverse drugs een auto bestuurde. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Een 26-jarige man overkwam hetzelfde die zaterdag. Uit zijn speekseltest kwam naar voren dat er meerdere soorten drugs in zijn lichaam zaten. Ook hij moest zijn rijbewijs bij ons achter laten. Zondag zagen agenten een 61-jarige man op de Zuidstraat rijden. De vermoedens waren juist en hij bleek onder invloed van alcohol te zijn, hij blies 540 ug/l. Te veel, maar hij mocht zijn rijbewijs houden

Een dag later zag de politie hem weer rijden en werd hij opnieuw aan de kant gezet. Nu blies hij 415 ug/l. Hoewel dit ook niet onder de invorderingsgrens was, is zijn rijbewijs toch in beslag genomen. Dit omdat hij naar de mening van de agenten niet geschikt is om een voertuig te mogen besturen.

Daarnaast zag de politie zondag een 22-jarige man met 31 kilometer per uur te hard rijden en bij een doorgetrokken streep inhalen. Toen hij staande werd gehouden bleek zijn rijbewijs twee weken terug al te zijn ingevorderd, vanwege het rijden onder invloed van drugs. Daarnaast was de auto niet verzekerd. Hij is aangehouden.

De controles op het rijden onder invloed van drugs en alcohol gaan door, zo benadrukt de politie.

6 REACTIES

  1. iedereen doet maar waar ze zin in hebben, het droevige resultaat van jaren verslapping handhaving…..

  2. Nu halen ze deze figuren eindelijk uit het verkeer, en toch blijf jij zeiken om het zeiken.

    • wat je zegt, eindelijk treden ze eens op, er zijn er veel te veel doorgeslipt door de slappe houding en moet ik juichen omdat ze eindelijk eens een paar pakken?? kan best eens een toevalstreffer geweest zijn, vraag het volgend jaar nogmaals als er een stuk of 100 van de weg geplukt zijn en handhaving zich weer eens van de goede kant heeft laten zien

  3. van de overtreders was 75% onder invloed van drugs en 22, 24 en 26 jaar, 25% drank en 61 jaar, en maar mensen volhouden dat dat gedoog van die coffeeshops “positief is” en er veel vaker drank in het spel is…….. , gelul, sluiten die shops en stoppen met dat slappe gedogen…..

    • vreemde percentages, nergens staat dat er maar bij 4 automobilisten is ingegrepen

      • staat ook nergens dat het er meer zouden zijn? u bent voorstander van het gedogen van o.a. de coffeeshops?

Comments are closed.