Oproep ’t Schuthok: Laat uw kat helpen!

0

Den Helder – In dierenasiel ’t Schuthok blijven de jonge kittens maar binnenstromen. Tientallen jonge katjes zijn al opgevangen. Op Facebook waarschuwt de beheerder van het asiel: “Alstublieft mensen, laat uw kat helpen”. Er is volgens het bericht voor zo’n zestig kittens een nieuw thuis gevonden, en 32 kittens zitten nu in gastgezinnen.

Het asiel geeft telefonisch aan druk te zijn met vangacties bij schuren. Veel mensen houden volgens de beheerder hun kittens niet binnen, waarna ze bij het asiel terechtkomen. De dieren zijn niet gechipt en dus niet te herleiden tot een gezin. De verwachting is dat er de komende twee, drie weken aan de lopende band kittens worden gebracht.

“Gisteravond kregen wij weer een melding van kleine ukkies”, aldus ’t Schuthok op Facebook. “Ingrid en Astrid zijn tot in de late uurtjes bezig geweest om kittens te vangen in Breezand. Helaas werd het te donker om nog verder te kijken. Inmiddels zijn er twee gevangen, en veilig! Wordt vervolgd.”