Rijbewijs afgenomen, toch weer achter het stuur

0

Den Helder – Hardleers, zo valt een 34-jarige Nieuwedieper best te omschrijven. Op 2 juli was rijbewijs van de man ingevorderd vanwege een grove snelheidsovertreding (52 km/uur te hard). Dinsdag troffen agenten hem opnieuw aan in een auto, rijdend over de Ravelijnweg.

De man werd aangehouden en is gehoord. Hij heeft een dagvaarding gekregen en mag binnenkort bij de rechter uitleg geven waarom hij toch ging rijden. “Omdat het de eerste keer is dat hij reed, terwijl zijn rijbewijs is ingevorderd is de auto niet in beslag genomen”, aldus de politie. “Wanneer hij de volgende keer weer als bestuurder van een auto wordt aangetroffen, zal deze in beslag worden genomen.”

Een Officier van Justitie zal bij een eerste constatering van dit misdrijf bijna nooit toestemming geven voor het in beslag nemen van het voertuig.