DHA-A leader
DHA-A leader
DHA-A leader

Rijbewijs kwijt na rijden met drugs op

Den Helder – Een 20-jarige automobilist is vrijdag zijn rijbewijs kwijtgeraakt, nadat hij onder invloed van drugs over de Sportlaan reed. In de auto was eerder deze week ook al iemand betrapt op een snelheidsovertreding.

Agenten zagen vrijdag een auto rijden over de Sportlaan. “Wij herkenden dit voertuig omdat van de bestuurder een dag eerder het rijbewijs was ingevorderd vanwege een snelheidsovertreding. Omdat wij er zeker van wilden zijn dat niet weer dezelfde persoon achter het stuur zat, hebben wij deze aan de kant gezet”, zo laat de politie weten via Facebook.

“Nu reed een ander persoon in dit voertuig. Echter uit het gedrag van deze 20-jarige man maakten wij op dat hij mogelijk onder invloed van drugs reed. Onze vermoedens werden bevestigd: uit een speekseltest kwam naar voren dat er onder andere Amfetamine, Cocaïne en THC in zijn lichaam aanwezig was.” De man is aangehouden en een arts heeft bloed van hem afgenomen om de hoeveelheid drugs in zijn lichaam vast te stellen. Zijn rijbewijs is ingevorderd. “De man gaf aan toch weer te gaan rijden.”

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Woonachtig in Den Helder / Julianadorp sinds 1973, sinds 2008 hoofdredacteur van Den Helder Actueel.

Lees ook:

3 reacties

 1. RB

  “De man gaf aan toch weer te gaan rijden.”
  .
  en toch laat de politie hem gewoon weer (met auto) gaan, stom land……

 2. rc licht

  ze hoeven alleen te handhaven @RB zoals jij vaker memoreert..Voor die bestuurder alleen maar extra kosten en dat kan ie niet lijen omdat ie zn geld anders besteed

  1. RB

   en zelfs dat handhaven doen ze niet of nauwelijks, te druk met pensioentje veilig stellen, salarisje opkrikken, wegkijken, slappe excuses verzinnen en koffie drinken maar alles behalve handhaven…….

Reageren is niet meer mogelijk.