DHA-A leader
DHA-A leader

Rijbewijzen snelheidsmaniakken ingevorderd

Den Helder – De politie heeft het dit weekend al druk gehad met allerlei verkeerszaken. Zo zagen agenten zaterdag rond 15.15 uur een 23-jarige man met 90 kilometer per uur over de Torplaan rijden. Hij kreeg een bekeuring. Daar dit een snelheidsoverschrijding van meer dan 30 kilometer per uur betrof zal een Officier van Justitie de hoogte hiervan bepalen.

Een 39-jarige man reed zaterdag rond 17.30 uur met 90 kilometer per uur over de Brakkeveldweg en vervolgens de Nieuweweg. Hier haalde hij in een onoverzichtelijke bocht in bij een doorgetrokken streep. Na het inhalen ging de snelheid weer flink omhoog. Gezien de snelheid en het onveilige rijgedrag is zijn rijbewijs op grond van artikel 5 van de Wegenverkeerswet ingevorderd.

Rond 19.45 werd op de Koningdwarsstraat de aandacht van de politie getrokken door een naar later blijkend 42-jarige man. Hij nam meerdere bochten met piepende banden. Een van de agenten ging met de fiets op de weg staan en gaf hem een stopteken. In plaats van te stoppen reed hij om haar heen en reed wederom met piepende banden weg. Hij werd later alsnog aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en blies 520 ug/l. Zijn rijbewijs is op grond van artikel 5 ingevorderd, dit gezien de gevaarzetting van de drie overtredingen.

Tot slot zagen agenten zondag rond 04.00 uur een 34-jarige man rijden op de Rijnstraat. Zijn rijgedrag deed het al vermoeden, maar na de ademanalyse bleek hij inderdaad onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 700 ug/l. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

DHA-H 468 tussen bericht en reacties

Over de schrijver:

Onder 'Redactie DHA' staan berichten over DHA zelf, aangeleverde (en al dan niet bewerkte) persberichten en dergelijke.

Lees ook:

5 reacties

 1. RB

  is zeker het aanhoudende warme weer dat de politie zich eindelijk eens op straat begeeft en mensen beboet…..

 2. janman5

  Je zou wel een gelijk kunnen hebben RB, maar laten ze dan ook eens in de Spoorstraat patrouilleren of is het daar te druk met fietsende en bromfiets rijdende mensen.

  1. RB

   dat is ze waarschijnlijk te druk, vanochtend op het nieuws dat ze acties gaan voeren omdat de werkdruk te hoog zou zijn…… het land is bevolkt met watjes……

Reageren is niet meer mogelijk.