Rookverbod in Helderse natuurgebieden

17

Den Helder – Om het risico op natuurbranden te beperken hebben burgemeester en wethouders van Den Helder besloten dat het in ieder geval tot en met 31 augustus verboden is te roken in natuurgebieden. Het is al enige tijd warm en extreem droog, waardoor de kans op brand groot is. Op diverse plekken rondom Den Helder hebben zich al natuurbranden voorgedaan.

Het was al verboden in deze gebieden brandende of smeulende voorwerpen te laten vallen, weg te gooien of achter te laten. Hieronder vallen ook kampvuren.

Het verbod geldt niet alleen in, maar ook binnen een straal van 30 meter van natuurgebieden. Buitengewoon opsporingsbeambten (BOA’s) van de gemeente en Staatbosbeheer en medewerkers van de politie kunnen overtreders direct bekeuren. De hoogte van een boete is 140 euro.

17 REACTIES

   • Ik denk dat de mentaliteit van de mensen die in de duingebieden het grootste probleem is. (zeg ik als roker)

   • Zieken om het zeiken ! Als het je niet bevalt, solliciteer dan als handhaver ! Maar kijk uit ! dan moet je werken !! Dan is het luie leventje van zeiken om het zeiken achter je pc voorbij . Doe je ook eens wat .

    • fdrk is zeker handhaver nu hij zich zo in het kruis betast voelt……
     het is en blijft gewoon een feit dat handhaving in deze stad één grote wassen neus is, je kunt geen medium openen of er is wel commentaar op deze zeer luie en inefficiënte club doedelzakken

     • Want u kunt wel overal tegelijkertijd zijn begrijp ik hieruit, niet alleen overdag maar 24/7?

     • hoe maakt u dat hieruit op?
      .
      we kunnen wel een pooltje opzetten hier, ik ga voor 0, er is vast een handhaver onder ons die de score van uitgeschreven bekeuringen kan vertellen als het rookverbod weer wordt ingetrokken

 1. Tot nu toe ben jij de enige die continu op de handhaving loopt te zeiken . Dus kom met je luie reet achter jou pc vandaan en doe ook eens wat voor deze maatschappij. In plaats van continu te lopen janken. En …. Nee ik ben geen handhaver ! verre van dat trouwens.

   • ????? slaat nergens op deze opmerking. Jij bent ook geen handhaver dus…. ben jij volgens je eigen redenering, ook een overtreder .

 2. Er zou altijd een rookverbod moeten gelden in de natuur en op andere openbare plekken. Roken is vies, ongezond en niet meer van deze tijd.

 3. De weerdiensten voorspellen 14 dagen lang hoge temperaturen en….geen regen……..

  • heerlijk!!
   nou maar hopen dat de mensen er een beetje rekening mee houden, niet roken op buitengebieden, waterbakjes voor vogeltjes e.d. neerzetten, anderen niet opjagen etc

Comments are closed.