Roy Slort nieuwe voorzitter LOS

1

Den Helder – De LOS (Lokale Omroep Stichting) Den Helder heeft een nieuwe voorzitter; Roy Slort. Hij begint op 1 september en volgt Koen Warmerdam op, die aanblijft als algemeen bestuurslid. Slort krijgt als belangrijkste opdracht de omroep verder te professionaliseren, waar de afgelopen jaren al een start mee is gemaakt.

“We zijn heel blij dat Roy ja heeft gezegd op ons verzoek om voorzitter te worden”, laat het bestuur van de LOS weten. “Voor het antwoord op dat verzoek heeft hij overigens ruim de tijd genomen. Dat maakt echter wel dat we zeker weten dat Roy weloverwogen en vol overtuiging deze klus heeft aanvaard. Met Roy aan het roer verwachten we de komende jaren de verdere stappen in de professionalisering van de omroep te kunnen maken.”

Roy Slort is 29 jaar en voormalig raadslid namens het CDA. Eind 2017 werd hij door zijn collega’s nog uitgeroepen tot raadslid van het jaar, maar toen al was duidelijk dat hij na de verkiezingen van maart 2018 de Helderse politiek zou verlaten. Inmiddels richt hij zich volledig op gezin, eigen bedrijf én vanaf 1 september komt daar de LOS bij.

Mooie omroep
“Ik heb wat langer over de vraag ‘of ik voorzitter wil worden van de lokale omroep’ na moeten denken, omdat de LOS aan de ene kant een mooie omroep is die nieuws en gebeurtenissen uit de Helderse samenleving verslaat en steeds betere programma’s maakt, maar tegelijkertijd ligt er ook nog een onwijs grote opgave om met de beperkt beschikbare middelen de omroep verder te professionaliseren naar een toekomstbestendige lokale omroep, die aansluit op de wensen en behoeften van deze tijd.”

“Vanuit liefde voor de stad en een soort van verantwoordelijkheidsgevoel naar de samenleving toe, ga ik deze opdracht graag aan”, vertelt Slort. “De komende periode zet ik me samen met de medewerkers van de LOS in om de beoogde doelstellingen te bereiken en ervoor te zorgen dat Den Helder ook op de lange termijn een goede, stevig verankerde lokale omroep behoudt. Waar mogelijk als onderdeel van een krachtige omroep voor de gehele Kop van Noord-Holland.”

1 REACTIE

Comments are closed.