Spetterend seizoenseinde zwemmers Zeemacht

0

Den Helder – De wedstrijdzwemmers van MSV Zeemacht waren zondag 1 juli op twee fronten actief. Nikki Hofland kwam uit op de Jaargangfinale in Dordrecht, het officieuze Nederlands kampioenschap voor minioren. In zwembad het Heersdiep werd de tweede editie van de MSV Zeemacht Zomer limietwedstrijd gehouden.

Hofland leverde twee prachtige prestaties door op de 100 meter vrije slag als zevende overall en eerste in haar leeftijdsklasse te eindigen en op de 50 meter vlinderslag als achttiende overall en vierde in haar leeftijdsklasse.

In het Heersdiep zwommen ruim 100 sporters van acht verschillende verenigingen uit Friesland en Noord-Holland. Bij de minioren werd een sprintklassement gehouden, waarbij er goud was voor Christoph Smit, zilver voor Mike Kloth, Libhin Boon, Pascale Goed en Jurre van Boheemen en brons voor Lieke Schuijl.

PR’s
De overige zwemmers lieten zich ook zien, want er werden maar liefst 66 persoonlijke records gezwommen. Sterke verbeteringen kwamen op naam van Collin Schouten op de 200 meter schoolslag (-29 seconden), Christa Lokkerbol op de 100 meter schoolslag (-10 seconden), Tijs Leek op de 50 meter vrije slag (-10 seconden), Emma Riemers op de 100 meter wisselslag (-10 seconden) en Imme van Tatenhove op de 200 meter schoolslag (-10 seconden).