Street Art Baranowski trekt al veel bekijks

14

Den Helder – Het werk van de Amerikaanse kunstenaar Nate Baranowski valt al behoorlijk op. Veel voorbijgangers kijken vol bewondering naar de al aangebrachte 3D street-art op de Keizersbrug in de Beatrixstraat. Hij is eerder deze week aan het kunstwerk begonnen.

Nate is vooral in Amerika en Azië bekend vanwege zijn realistisch ogende 3D Street Art tekeningen. Publiek kan onderdeel uitmaken van de tekening door er op te staan en zich te laten fotograferen vanaf het zogeheten ‘viewpoint’ ervoor.

Ook de nieuwe wethouder Heleen Keur maakt van de gelegenheid gebruik. Ze laat zich maandagochtend ‘opnemen’ in de tekening. CDA-wethouder Keur heeft onder meer Citymarketing en Cultuur in haar portefeuille.

14 REACTIES

 1. Als we eens nagaan wat wij in Den Helder aan kunst verrijkt zijn dan mogen we niet mopperen.
  1/De Wervianen 2/De Jutter.3/Het kunstwerk in wording op het pand van V&D, het straatkunstwerk op de brug.
  en binnenkort ook nog het maritieme kunstwerk (beting)tegenover Boon.
  De stad wordt er steeds mooier op.
  Persoonlijk had ik de Jutter graag gezien waar nu die ,,bolder”komt maar gedane zaken nemen helaas geen keer.
  En over kunst valt niet te twisten,de een vindt zus mooi en de ander vindt het niets.
  Maar we kunnen er niet onderuit dat de stad er WEL OP VOORUIT GAAT!!!
  Nu nog een paar kunstwerken van Ruud van de Wint welke nu op de Nollen staan verhuizen naar de oude Rijkswerf.

  • Ik denk dat Wint het daarmee niet eens zou zijn, de werken op dat stuk grond zijn in het landschap geïntegreerd.

    • Nee, dat denken voor anderen laat ik aan u over, daar doe ik niet aan.
     In dit geval herhaal ik wat er op hun site staat: Het landschap gaat over in sculptuur, sculptuur in schildering, schildering in zonlicht en zonlicht keert weer terug naar het landschap. Oftewel, de kunst in dat gebied is geïntegreerd in het landschap.

 2. Er is ook een tekenaar bezig aan de gevel van de V&D, op een steiger en zijn tekenwerk beslaat de hele gevel, het ziet er goed uit, maar hij heeft nog heel wat werk voor de boeg.

 3. Schitterend die straatschildering. Ben benieuwd hoe de muurschildering op de gevel er straks uitziet. Nu nog mooie strandsculpturen op het strand of als er ergens plaats is in de stad, dan is mijn zomer weer goed. Eindelijk eens iets moois om te bekijken. Wat moesten we daar lang op wachten zeg, in heel Nederland zijn er overal van die straatschilderingen en hier gebeurde er maar niks. Ook wat betreft de zandsculpturen, de laatste keer was een aantal jaren geleden op Texel, wat ik mij kan herinneren zijn er nog nooit zandsculpturen geweest in Den Helder. Waarom kan dat nu ook niet elk jaar in Den Helder, daar trek je toch toeristen mee !!

  • dat komt niet uit de lucht vallen die sculpturen, daar is organisatie door mensen voor nodig dus ik zou zeggen stop met klagen, sta op van die luie krent, verzamel eens wat volk wat ook denkt dat er niets gebeurt in DH, begin met onderzoek wanneer dit het beste gehouden kan worden zodat het niet gelijk valt met andere evenementen, schrijf organisaties aan voor sponsoring, crowdfunding, contact de artiesten, reclame, onderzoek naar de juiste plaats, contact gemeente voor vergunning en (verkeers-) handhaving, dat is de manier hoe er dingen gebeuren, denkt u dat bijvoorbeeld historisch weekend zomaar komt aanwaaien ieder jaar?? sail 2017 gebeurde gewoon?? deze straatartiesten dachten uit henzelf “laten we voor de gein eens in DH gaan schilderen”?? daar zit allemaal organisatie achter, meestal met veel vrijwilligers, hoopjes geregel, aansturing, kosten, etc

Comments are closed.