Stroomstoring treft deel Den Helder (update)

10

Den Helder – Even voor 09.00 uur is in postcodegebied 1784 (volgens Liander) een stroomstoring ontstaan. Het betreft in elk geval de omgeving van de Jan Verfailleweg, zo blijkt uit reacties van bewoners op social media.

Inmiddels zijn er berichten van storing uit de Sparrenstraat, Schoenerstraat, Volkerakstraat, Duinpark en Marsdiepstraat. Ook in de Visbuurt viel de stroom even uit, maar dat was na vijf minuten weer hersteld. Volgens netbeheerder Liander moet de stroomvoorziening uiterlijk rond 11.00 uur weer hersteld zijn.

Update
De stroomvoorziening lijkt in de meeste straten weer hersteld te zijn, afgaande op reacties van lezers (10.00 uur).

10 REACTIES

  1. Maar hoe zit het nu als je zonnepanelen hebt, lever je dan aan een afgesloten net en komt er door een overschot aan vraag een verlaagde spanning op het net te staan, of kan de omvormer door de grote vraag de vermogens niet aan? en gaat dus kapot! En staat aan beide zijdes van de onderbreking dan spanning door de zonnepanelen enerzijds en de toelevering anderzijds?

  2. Wees gerust Ramon, omvormers schakelen gewoon af. Net als wanneer het zonnetje onder gaat. Is een woning voorzien van een UPS, dan blijft thuis alles werken…..

  3. gaat dit dagelijkse kost worden als we straks allemaal aan de warmtepompen moeten van de overheid?

    • wat dacht je zelf? Ik ben alvast thermo-ondergoed aan het inslaan. pfffffffffffff!!!!!

  4. Die kans zit er wel in, infra structuur elektrische net is natuurlijk berekend op een bepaalde afname per woning. Zo zijn ook de verdeelstations in de wijken daar op berekend. Nu is het net ook al aardig aan zijn max, veel woningen zijn nog voorzien van een 2 fase aansluiting terwijl een 3 fase aansluiting eigenlijk wel de huidige norm is.. er zal nog een heel grote inspanning verricht moeten worden om goed door de energie transitie heen te komen. En ja dan gaat dit zekereen vaker gebeuren.

Comments are closed.