Te zout water in Willem-Alexanderhof

1

Julianadorp – De gemeente vraagt bewoners van het Willem-Alexanderhof de tuin voorlopig niet te besproeien met het water uit de sloot bij de woningen. Julianadorp ligt vlakbij de zee. Daardoor zit er al op geringe diepte zout in het grondwater. Dit grondwater kan in bepaalde situaties aan de oppervlakte komen en daar zorgen voor een (tijdelijke) verzilting (=zouter worden) van het oppervlaktewater. Momenteel is dit hier het geval.

Het water in de sloot rondom Willem Alexanderhof is zouter dan normaal. “Wij raden u af om de tuin te besproeien met dit slootwater, omdat het niet goed is voor de beplanting”, zo meldt de gemeente in een brief aan de bewoners. “In overleg met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier leggen wij twee duikers aan. De sloten van Willem Alexanderhof worden hierdoor aangesloten op het bestaande watersysteem, waardoor de doorstroming verbetert en het zoutere water na verloop van tijd wordt afgevoerd. De duikers zijn naar verwachting in oktober 2018 gerealiseerd.”

1 REACTIE

  1. Ik vond de Willem-Alexanderhof best een saaie nieuwbouwwijk, leuke huizen maar wel veel dezelfde, geordend in keurige groepjes langs keurige straten en hofjes, waar ook hele keurige mensen wonen. Absoluut niks mis mee, maar eigenlijk wel een beetje figuurlijk gezegd, zouteloos. Maar niets van dat alles, zelfs letterlijk is de Willem-Alexanderhof een zeer zoute en misschien wel de pittigste wijk van de gemeente Den Helder.

Comments are closed.