Tevreden over sportevent en toernooi, niet over SC Telstar

2

Den Helder – Het was hard werken, deels het wiel opnieuw uitvinden en afwachten of het een succes zou worden. Nu het eerste Digital4U sportevent achter de rug is en de winnaar van het Helders elftal voetbaltoernooi bekend, een korte terugblik op het geheel met mede-organisator Taïeb el Azzouzi.

“Het was voor ons de eerste keer en dan zie je dat er dingen goed gaan, maar ook dingen die niet goed gaan. We moeten echter tevreden zijn, we hebben heel veel hooi op de vork genomen en ik denk dat we het redelijk hebben gedaan. Vooral over de onderlinge samenwerking ben ik tevreden en het is natuurlijk fantastisch om bezoekers te horen zeggen dat ze blij zijn dat het toernooi er weer is.”

Over het weer was Taïeb el Azzouzi minder te spreken. “Iedereen zegt het is mooi weer, maar het had een paar graden minder mogen zijn. Heel veel mensen hebben nu gekozen voor strand of een bbq thuis, denk ik zo.”

Sportdag
De combinatie van de sportverenigingen die overdag hun sport demonstreerden en de finales van het toernooi in de avond was een goede, maar ook daar zal tijdens de evaluatie nog wel even over worden gesproken. De publieke belangstelling voor het dagprogramma viel tegen, maar dat lag zeker niet aan de inzet van de deelnemende sportclubs. “Het programma verdient verbetering, misschien wat korter op elkaar. Aan de deelnemers lag het niet, want iedereen heeft echt z’n stinkende best gedaan”, aldus El Azzouzi.

De organisatie had voor deze eerste editie zelf enkele clubs benaderd, maar nu al zijn ze door andere lokale sportverenigingen benaderd met de vraag of ze er volgend jaar ook bij mogen zijn. “Dus daar gaan we binnenkort gewoon mee om tafel, mooi dat het enthousiasme er is.” Die volgende editie komt er overigens hoe dan ook, dat staat nu al vast. “Maar we moeten wel goed naar het concept kijken, we moeten iets verzinnen waardoor mensen ook overdag meer naar het park komen.”

Telstar
Is de organisatie tevreden over de deelnemers aan het toernooi en de voorbereiding? “Eerlijk antwoord?”, vraagt El Azzouzi als deze vraag hem live op LOS radio wordt gesteld. “Ik ben heel blij met Dordrecht, met NEC en Jong AZ, maar ik vind dat SC Telstar zich nou niet echt professioneel heeft opgesteld. Dat is geen sneer na, maar het hotel was niet goed genoeg, de accommodatie was niet goed genoeg, ze hebben een klerezooi achtergelaten in de kleedkamer (later spontaan opgeruimd door de spelers van Dordrecht, red.) dat wil je niet weten, we zijn ballen kwijt die we ze geleend hebben. Daar mogen we best wel wat van zeggen, ik vind het echt schandalig.”

“Er zijn ook wel mensen bij Telstar die er heel anders inzitten, die echt goed zijn voor de club en die het denk ik ook niet fijn vinden dat dit op deze manier is gelopen.” Telstar is er volgend jaar dus niet bij? “Dat ligt er aan welke mensen er dan nog om die club hangen, wie de trainer is bijvoorbeeld.”

Helders Elftal
“Het Helders elftal is moeizaam begonnen, maar ze hebben allemaal hun best gedaan en meer kunnen we niet van ze vragen. Ze hadden zaterdag ook een betere uitslag verdiend dan de 5-0 nederlaag. In Den Helder denken we vaak dat we zomaar kunnen winnen van iedereen of gelijk kunnen spelen tegen clubs als Telstar of Dordrecht, maar die mensen zitten er op he.”

Terugkijkend op het geheel overheerst gelukkig tevredenheid. “Met dank aan alle vrijwilligers die ons hebben geholpen, echt fantastisch”, aldus El Azzouzi.

2 REACTIES

  1. Het was een prachtig evenement. Het weer kan je niet organiseren, voor voetbal was het heel goed. Eerlijk gezegd, ik volg de sport, maar ik wist niet dat er sprake was van een volle zaterdag met ook andere sporten. Iets voor de publiciteit. En ik zou een paar euro entree vragen, kan best. En natuurlijk, clubs die geen waardering tonen, wegwezen. Ik zag hoe toegewijd de vrijwilligers klaar stonden voor de teams! Ook goed dat de LOS er was.

  2. Uitermate triest om te lezen dat juist zo’n leuke club als Telstar (ze staan altijd garant voor leuke acties) zich zo heeft misdragen. Mooi om te lezen dat Dordrecht zich van zijn super sportiefste kant heeft laten zien! Een mooi visitekaartje.

Comments are closed.