Uitbreiding Stadspark gaat gewoon door

16

Den Helder – Ook het verzoek van GroenLinks om voorlopig even pas op de plaats te maken met de verdere uitbreiding van het Stadspark kon maandag in de Helderse gemeenteraad niet rekenen op veel bijval. Alleen GroenLinks en de PVV waren hier voorstander van, alle overige partijen niet.

GroenLinks was van mening dat er op dit moment geen enkele noodzaak is om verder te gaan met het Stadspark, inclusief aankoop en sloop van gebouw De Koploper, en daar dus veel geld (een half miljoen extra) aan te besteden de komende jaren. Dat geld kan wat GL betreft beter worden gebruikt voor andere financiële uitdagingen die de gemeente staan te wachten.

Zowel college als alle fracties, behalve GL en PVV, zien dit anders.

16 REACTIES

 1. Goed zo. Het is een verrijking voor de stad. Veel andere steden hebben n.l. ook een stadspark en dat is leuk, mensen, ook ouderen, kunnen even op een bankje zitten, een praatje maken, etc.

 2. U meent lekker op een bankje zitten in een “waaigeul”? Wel eens van de heersende winden in Den helder gehoord?

 3. Het is moeilijkpositief te blijven in Den Helder. Zeker nu het ware gezicht van de coalitie naar buiten komt. Wel stenen en bouwen/breken, maar sociaal uit her hart. Voor de verkiezingen a roepen en nu 180 graden draaien. Schande. Zeker de seniorenpartij en BvDH moeten zich diep schamen. Blijkt nu alles voor de macht. De sociaal zwakkeren komen in een nog zwaarder regime terecht. Ik zal alles met een positieve blik blijven volgen, maar zie de
  komende periode met angst en beven tegemoet.

  • Inderdaad Nico, ze gaan samen voorwaarts, verbindend, in bestuurlijke vernieuwing. Willen beter met elkaar omgaan. Ondertussen de kiezer opnieuw bedrogen achterlatend. Blind zijn ze, alleen taart en mooie vage woorden. Comfortabel in een bank zitten, ver weg van de burger, en zwakkeren mogen de front offices betalen.

  • @Yup, het boek is wel bekend hoor. Er moet volgens zeeramp(stad) een zichtlijn ontstaan van station naar dijk maar dan alleen van uit de lucht want we planten het vol met bomen.

 4. Gelukkig dat de plannen doorgaan zoals die indertijd zijn bedacht.
  Het opstarten en halverwege stoppen van Stadsvernieuwing is nog steeds te zien in bijvoorbeeld de Sluisdijkbuurt.

Comments are closed.