Vierde winst op rij voor Riemers (update: nu al 5)

0

Den Helder – Na afloop van het zwemseizoen in de zwembaden verhuizen een aantal zwemmers in de zomer naar de verschillende wateren in Nederland voor Open Water wedstrijden. Zaterdag 21 juli was de Open Water wedstrijd “Ter Rede van Hoorn”, in de haven van Hoorn, een van de best bezette wedstrijden van het seizoen.

Op de 1250 meter vrije slag junioren was er winst voor Emma Riemers van MSV Zeemacht. Dit was haar vierde achtereenvolgende overwinning na winst bij de 1000 meter van Bodegraven, de 2000 meter van Culemborg en de 1500 meter op het Gaasperplas in Amsterdam in de afgelopen weken. Hiermee behoort zij nu tot een van de kanshebbers voor een podiumplek bij het Nederlands Kampioenschap, dat zaterdag 28 juli in Heerjansdam wordt gezwommen.

Collin Schouten, ook van MSV Zeemacht, eindigde als tweede op de 1250 meter vrije slag. Dit was zijn vierde podiumplek van het seizoen, na winst op de 2000 meter van Culemborg en de 1000 meter van Bodegraven en de tweede plek op de 1500 meter op het Gaasperplas.

Update
Emma weet niet van ophouden. De zegereeks staat inmiddels al op vijf, want zondagochtend won zij in Medemblik ook nog eens de 2,5 km vrije slag.