Zaalvoetballers Zeemacht naar landelijke Eredivisie

0

Den Helder – De Helderse zaalvoetballers van Zeemacht spelen volgend seizoen in de landelijke Eredivisie. Nadat de KNVB (ex) landskampioen Het Knooppunt heeft geroyeerd, neemt het Helderse Zeemacht de opengevallen plaats in.

Het bondsbestuur meldt tot het besluit te zijn gekomen vanwege een “integriteitsrisico”. Politieonderzoek wees een paar weken geleden uit dat de Amsterdamse zaalvoetbalclub vermoedelijk jaren is gefinancierd met geld van drugscriminelen.

Het vorige seizoen verloren de Nieuwediepers in de beginfase van de competitie onnodig een aantal punten, maar daarna volgde een perfecte reeks van elf overwinningen. Met als hoogtepunt de winst in het hol van de leeuw tegen concurrent White Stones. Een minimaal verlies tegen het reserveteam van Marlene, na met 1-4 voor te hebben gestaan, deed de Helderse ploeg toch de das om. Door deze dure nederlaag liepen de zaalvoetballers uit Den Helder het kampioenschap en een ticket naar de Eredivisie mis. In de nacompetitie kwamen de Sailors jammer genoeg in de finale net te kort, na een bloedstollende wedstrijd die in 3-3 eindigde verloren de ploeg met penalty’s

Maar na het royement van het Knooppunt is, na enkele jaren afwezigheid, straks in sporthal De Brug weer zaalvoetbal op het hoogste niveau van Nederland te bewonderen!