“Zeemacht goed genoeg voor de landelijke eredivisie”

0

Den Helder – De zaalvoetballers van Zeemacht kregen afgelopen week te horen dat ze alsnog promoveren naar de landelijke eredivisie. Het zat er al even aan te komen, maar officieel kon er tot vrijdag niets worden gemeld. Nu het zover is, begint de korte voorbereiding op een hopelijk mooi seizoen. Doelstelling: lijfsbehoud.

“Vrijdagochtend vroeg kregen we officieel te horen dat ’t Knooppunt geroyeerd was en dat wij dus alsnog naar de eredivisie mochten”, vertelt Arjan de Klerk, coach van Zeemacht 1. “Op de achtergrond wisten we al langere tijd dat het speelde, wij waren de eerste gegadigde en we willen ook graag. Het is laat om alles nog voor te bereiden, maar we gaan er voor. De competitie begint in de eerste week van september.” Uitkomen in de eredivisie vergt meer van een club dan spelen op een niveautje lager. “Maar we kijken er naar uit, we willen het al jaren, spelen er ook al jaren voor, maar op cruciale momenten viel het dubbeltje net verkeerd”, aldus De Klerk.

De wedstrijden worden gewoon gespeeld in sporthal De Brug, “we kijken nog wel of de vaste speelavond vrijdag of zaterdag wordt.” Stewards moeten straks verplicht worden ingezet, maar er zijn meer verplichtingen die gepaard gaan bij een voetballeven in de hoogste zaalvoetbalcompetitie van het land. “Je moet verplicht toegang gaan heffen”, weet De Klerk. “Tot op heden was het altijd gratis entree.” Kleedkamers moeten straks ook een uur vooraf beschikbaar zijn, er moet een ruimte voor de dopingcontrole komen en zo zijn er nog meer zaken die geregeld moeten worden. “Deze week komt iemand van de KNVB om dat allemaal met ons te bespreken.”

Collectief
Zijn team is er in elk geval klaar voor en volgens de coach zijn ze ook goed genoeg voor de eredivisie. “Wij hebben het hele team weten te behouden, daar ben ik heel blij mee. Ik heb na de verloren finale van de play-offs ook wel gezegd dat er nog een kans was, in de hoop jongens die mogelijk naar een andere club konden toch hier te houden. Onze kracht is het collectief van Zeemacht en ik denk dat wij goed genoeg zijn om in het eerste seizoen onze plek te behouden. De doelstelling van het eerste seizoen wordt in elk geval om weg te blijven van de onderste drie plaatsen.”