Zomerconcerten in de Ontmoetingskerk

0

Julianadorp – Deze zomer biedt de Ontmoetingskerk aan het Loopuytpark in Julianadorp de thuisblijver en de toerist een serie van zes concerten, op de woensdagavond van 20.00 tot 21.00 uur. De concerten worden omlijst door een tentoonstelling van werken, gemaakt door Bets Teerenstra en Lidia Kap. Deze kan al vanaf 18.00 uur bekeken worden.

Op woensdag 11 juli speelt de muziek van het Keltisch Ensemble van Triade muzikaal de hoofdrol. Ook spelen er gevorderde leerlingen op dwarsfluit, onder leiding van Loes Bakker, voor de afwisseling meerstemmige muziek van Claude Debussy (1862) en meer moderne nummers van Leslie Searle (1937) en Florian Bramboeck (1959). Het gelegenheids-ensemble bestaat uit Annet de Groot, Karin Bruin, Hadassa Berchmans en Loes zelf.

De bezetting van het Keltisch Ensemble is heel divers: tinwhistle (het kleine Ierse fluitje), Ierse dwarsfluit, hobo dwarsfluit, blokfluiten, gitaar en accordeon. Voor de gelegenheid hebben ze extra spelers die het repertoire meespelen: viool en contrabas. Zij spelen afwisselende muziek uit verschillende windstreken: Ierland, Schotland, Spanje, Frankrijk (Bretagne), en Israel /Oost-Europa (klezmer).