Zwemgroep neemt afscheid van Klaas

0

Den Helder – Vele jaren was hij te vinden in het zwembad, maar donderdagavond nam Klaas Daalder afscheid. Op 83-jarige leeftijd, dus niemand die het hem kwalijk neemt. Maar jammer vinden ze het wel, heel jammer zelfs!

Daalder werd voor ZV Noordkop actief in 1972. “Toen mijn oudste zoon op zwemles ging en zo rol je er dan in”, aldus Daalder. Hij was op alle fronten actief, tot in het bestuur aan toe. En toen kwam de vraag of hij zwemles wilde geven aan een speciale groep. Dat was de STAS-groep, hij begeleidde jarenlang dit aangepast zwemmen, met onder meer visueel en lichamelijk gehandicapten. Elke week een half uurtje zwemmen. “Het is de groep van Klaas, zoals het werd genoemd, en daarom vindt iedereen het heel erg jammer dat hij stopt. De groep kan gelukkig wel door, maar versterking is welkom. Ze zwemmen elke donderdag van 19.00 tot 19.30 uur.”

“Toen Noordkop naar Zeemacht ging dacht ik, dit is een mooi moment om ermee te stoppen.” Hij is inmiddels 83, dus dan mag het ook best een keer. Donderdag kwam de groep nog een keer samen om ‘feestelijk’ afscheid te nemen.