100-jarige viering MSF

0

Den Helder – Het MSF viert vrijdagavond 12 oktober haar 100-jarig bestaan met een muzikaal spektakel. Kom deze avond in de Variopoolzaal van de Kampanje genieten van de Marinierskapel der Koninklijke Marine en gastzanger Thommie Christiaan en sopraan Francis Broekhuizen.

Tommie Christiaan is bij een groot publiek bekend geworden door zijn hoofdrol in de musical Zorro en dit jaar speelde Thommie de rol van Jezus in het livespektakel The Passion. In 2017 zong hij de sterren van de hemel in Beste Zangers. Francis Broekhuizen is een van de meest veelzijdige sopranen van Nederland die haar overtuigend zangtalent combineert met een unieke en ontwapenende podiumpersoonlijkheid!

Kaarten zijn vanaf dinsdag 14 augustus 12.00 uur online te reserveren via www.kampanje.nl. Vanaf dinsdag 4 september is de kassa van De Kampanje weer geopend volgens de reguliere openingstijden.

Oprichting
De oprichting van het Marine Sanatorium Fonds (MSF) (ter bestrijding van de tuberculose onder het marinepersoneel en hun gezinnen) was op 12 oktober 1918. De oprichting van het fonds vond plaats in het Algemeen Militair Tehuis aan de Spoorstraat in Den Helder en was in feite een geesteskind van de bonden van onderofficieren bij de Koninklijke Marine.

Tegenwoordig is de stichting MSF een sociaal fonds, specifiek voor leden van de VBM en de BBTV. Dit sociaal fonds kan financiële steun verlenen in de kosten verbonden aan ziekte en/of gebreken die niet of slechts gedeeltelijk door derden (bijvoorbeeld ziektekostenmaatschappijen) worden vergoed.